18 °

max 23 ° / min 17 °

Petak

11.10.

23° / 17°

Subota

12.10.

22° / 14°

Nedjelja

13.10.

20° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

23° / 13°

Utorak

15.10.

23° / 15°

Srijeda

16.10.

23° / 14°

Četvrtak

17.10.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ruska vojska ponovo raketama gađala Odesu

Svijet

Comments 0

Ruska vojska ponovo raketama gađala Odesu

Autor: Antena M

  • Viber

U ruskom raketnom udaru na Odesu poginule su najmanje četiri osobe, saopštile su danas regionalne vlasti.

U četiri ruska raketna napada na oblast Odesu ove nedjelje poginulo je 14 ljudi, a ranjeno oko 20, saopštili su lokalni zvaničnici.

Udari su pogodili trgovačke brodove i oštetili lučku infrastrukturu u regionu, koja je vitalno čvorište za ukrajinski poljoprivredni izvoz preko Crnog mora.

U napadu na Odesu u srijedu uveče poginulo je devet ljudi, a pogođen je i kontejnerski brod koji je plovio pod panamskom zastavom, rekao je regionalni guverner Oleh Kiper.

Ruski napori koji za cilj imaju da osujete ukrajinski izvoz, koji donosi vitalne prihode za nacionalnu ekonomiju pogođenu više od dvije godine rata, poklopili su se sa ponovnim nastojanjem ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da obezbijedi stalnu vojnu i finansijsku podršku zapadnih partnera svoje zemlje.

Ukrajinska vojska je trenutno pod velikim pritiskom u istočnom regionu Donjecka.

"Ruske snage su je nedavno potisnule iz donjeckog grada Vuhledara i sada kontrolišu oko polovine obližnjeg Torecka", rekao je danas šef lokalne administracije Vasil Činčik.

Da bi zaustavio gubitke, Zelenski mora da obezbijedi dodatnu pomoć.

Rusija je prošle godine raskinula sporazum koji je Ukrajini, koja je jedna od najvećih svjetskih dobavljača žitarica, omogućio da bezbjedno izvozi proizvode preko Crnog mora.

Nekoliko mjeseci kasnije, usred uspješnih ukrajinskih napada na rusku crnomorsku flotu, koji su primorali njenu mornaricu da se udalji od obale, Ukrajina je uspostavila pomorski koridor koji obuhvata obalu do Turske i otvara put do Sredozemnog mora.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR