18 °

max 19 ° / min 14 °

Nedjelja

13.10.

19° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

21° / 14°

Utorak

15.10.

24° / 15°

Srijeda

16.10.

22° / 13°

Četvrtak

17.10.

17° / 16°

Petak

18.10.

17° / 15°

Subota

19.10.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šolc obećao Ukrajini još 1,4 milijarde eura pomoći

Izvor: Screenshot

Svijet

Comments 0

Šolc obećao Ukrajini još 1,4 milijarde eura pomoći

Izvor: N 1

Autor: Antena M

  • Viber

Njemački kancelar Olaf Šolc najavio je novu vojnu pomoć Ukrajini i pomoć u obnovi teško oštećene energetske infrastrukture zemlje, tokom posjete ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog Berlinu.

"Njemačka obezbjeđuje najsnažniju vojnu podršku Ukrajini u Evropi. Tako će i ostati, u to vas uvjeravam“, rekao je Šolc, primajući Zelenskog, koji je u Njemačkoj završio evropsku turneju, prenosi Politiko.

Vojna pomoć u iznosu od 1,4 milijarde evra sakupljena je iz različitih izvora, uključujući neiskorišćeni savezni novac i međunarodne inicijative za prikupljanje sredstava, a Šolc je istakao da su Belgija, Danska i Norveška takođe pomogle u pružanju nove pomoći.

Paket će uključivati sisteme protivvazdušne odbrane Skinek, protivvazdušne topove Gepard, tenkove i haubice, zajedno sa oklopnim vozilima, dronove, radarske sisteme i artiljerijske granate, naveo je Šolc i obećao oko 170 miliona eura za finansiranje ukrajinskog energetskog sistema.

Zelenski je došao u Berlin da Šolcu predstavi svoj plan pobjede i da ga ubijedi da pruži novu vojnu pomoć, za koju ukrajinski lider kaže da je potrebna da bi se Rusija natjerala na mirovne pregovore.

U prethodna 24 sata Zelenski se sastao i sa liderima Velike Britanije, Francuske i Italije, kao i sa novim generalnim sekretarom NATO Markom Ruteom.

Cilj Zelenskog je da obezbijedi što je moguće više vojne pomoći uoči novembarskih izbora u SAD.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR