Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prema novim podacima više od 60 osoba ranjeno u napadu Hezbolaha dronom na Izrael

Izvor: EPA-EFE

Svijet

Comments 0

Prema novim podacima više od 60 osoba ranjeno u napadu Hezbolaha dronom na Izrael

Autor: Antena M

  • Viber


Više od 60 ljudi je ranjeno, od kojih nekoliko kritično, u napadu Hezbolaha dronom na sjever Izraela, javljaju izraelski i zapadni mediji pozivajući se na izvještaje hitnih službi.

 Tajms of Izrael objavio je da u napadu Hezbolaha dronom na područje Binjamine ima 67 povrijeđenih, od kojih je četvoro u kritičnom stanju. Još pet osoba je u teškom stanju, a 14 je lakše ranjeno.

Za sada nema neposrednih zvaničnih izveštaja o poginulima.

Kako javlja CNN, veliki broj povrijeđenih čini današnji napad „jednim od najkrvavijih od početka rata prošlog oktobra“.

Vijest o posljedicama uslijedila je posle tvrdnji Hezbolaha da je ispalio roj jurišnih dronova na izraelski kamp za obuku pješadije „Golani“ u Binjamini, južno od Haife, navodeći da je to bio odgovor na izraelske udare u Libanu u četvrtak u kojima su, prema saopštenju libanskog Ministarstva zdravstva, poginule 22 osobe, a 117 ih je ranjeno.

Ovo je drugi put u dva dana da je dron udario u Izrael. U subotu tokom izraelskog praznika Jom Kipur, dron je udario u predgrađe Tel Aviva, nanijevši štetu, ali bez povrijeđenih.

Udar je uslijedio istog dana kada su SAD objavile da će poslati novi sistem protivvazdušne odbrane Izraelu kako bi se pojačala njegova zaštita od projektila.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR