11 °

max 21 ° / min 11 °

Ponedjeljak

21.10.

21° / 11°

Utorak

22.10.

22° / 13°

Srijeda

23.10.

23° / 13°

Četvrtak

24.10.

21° / 13°

Petak

25.10.

20° / 14°

Subota

26.10.

20° / 14°

Nedjelja

27.10.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bijela kuća: Godinama pratimo iranske prijetnje Trampu, osuđujemo zvanični Teheran

Izvor: EPA

Svijet

Comments 1

Bijela kuća: Godinama pratimo iranske prijetnje Trampu, osuđujemo zvanični Teheran

Izvor: Hina/Index

Autor: Antena M

  • Viber

Bijela kuća je objavila da Sjedinjene Države godinama pomno prate iranske prijetnje bivšem predsjedniku Donaldu Trampu i upozorila Teheran na "teške posljedice" ako napadne bilo kojeg američkog građanina.

"Smatramo da je ovo pitanje nacionalne bezbjednosti od najvećeg prioriteta i snažno osuđujemo Iran zbog ovih drskih prijetnji. Ako Iran napadne bilo koga od naših građana, uključujući one koji nastavljaju služiti Sjedinjenim Državama ili one koji su prije služili, Iran će se suočiti s teškim posljedicama", rekao je portparol Savjeta za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće Šon Savet.

Navodno su Trampa obavijestili o mogućnosti atentata

Republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa obavještajne službe su izvijestile o navodnim iranskim prijetnjama ubistvom, otkrila je njegova kampanja još u septembru.

Trampa je "kabinet direktora Nacionalne obavještajne službe izvijestio o stvarnim i konkretnim prijetnjama Irana da će ga ubiti u nastojanju da destabilizuje i posije haos u Sjedinjenim Državama", saopštila je kampanja.

Trampovi saradnici rekli su da su obavještajni zvaničnici identifikovali da su iranske prijetnje "pojačane u proteklih nekoliko mjeseci" i da zvaničnici američke vlade rade na zaštiti bivšeg američkog predsjednika.

Tramp je tada objavio na svojoj društvenoj mreži Truth Social da postoje "velike prijetnje" njegovom životu iz Irana, dodajući da one nisu uspjele, ali da će "pokušati ponovno".

Pakistanac s navodnim vezama s Iranom izjasnio se ranije da nije kriv za optužbe koje proizlaze iz navodne zavjere za atentat na američkog političara u znak odmazde za američko ubistvo iranskog vojnog zapovjednika Kasema Solejmanija 2020. godine.

Savezne vlasti odvojeno istražuju navodni pokušaj atentata na Trampa na njegovom golf terenu u Floridi sredinom septembra i pucnjavu na njega 13. jula na izbornom skupu u Pensilvaniji. Nema naznaka iranske umiješanosti ni u jedno od toga.

U avgustu su Sjedinjene Države optužile Iran za pokretanje kibernetičkih operacija protiv kampanja oboje američkih predsjedničkih kandidata. Teheran je odbacio optužbe.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Ladja

Ubijanje Palestinaca a sada i Libanonaca od strane Izraela,SAD,EU je dokaz cvrsti da Iran mora imati najsavremenije nuklearno naoruzanje a i Egipat,SArabija,Jordan da se odbrane od zlih Jevreja Izraela,SAD,EU. Izrael ima A.Bombe zasto nebi i Iran imao