23 °

max 23 ° / min 15 °

Srijeda

16.10.

23° / 15°

Četvrtak

17.10.

21° / 17°

Petak

18.10.

22° / 17°

Subota

19.10.

21° / 17°

Nedjelja

20.10.

20° / 13°

Ponedjeljak

21.10.

21° / 12°

Utorak

22.10.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sjeverna Koreja digla u vazduh puteve i pruge koji je povezuju sa Južnom Korejom

Izvor: EPA/EFE

Svijet

Comments 0

Sjeverna Koreja digla u vazduh puteve i pruge koji je povezuju sa Južnom Korejom

Autor: Antena M

  • Viber

Sjeverna Koreja je digla u vazduh djelove duboko simboličnih puteva i željezničkih pruga koje je povezuju s Južnom Korejom, saopštila je južnokorejska vojska, a prenose mediji.

Vojska Sjeverne Koreje je prošle nedjelje obećala da će trajno zatvoriti južnu granicu pošto je mjesecima postavljala mine i dizala protivtenkovske barijere nakon što je lider Kim Džong Un proglasio jug "glavnim neprijateljem svoje zemlje".

Sjeverna Koreja je takođe optužila Seul da koristi dronove za bacanje antirežimskih propagandnih letaka na prijestonicu Pjongjang, dok je Kim sazvao bezbjednosni sastanak kako bi naložio plan "trenutne vojne akcije" kao odgovor, javili su državni mediji.

"Sjeverna Koreja je detonirala djelove puteva Gjeongui i Donghe sjeverno od vojne demarkacione linije", saopštio je generalštab Južne Koreje.

"Nije bilo štete za našu vojsku, a naše snage su izvele kontravatru u oblastima južno od vojne demarkacione linije", dodaje se u saopštenju.

Infrastruktura koja povezuje dvije zemlje je odavno zatvorena, ali njeno uništavanje šalje jasnu poruku da Kim nije spreman da pregovara sa Seulom, kažu stručnjaci.

Vojska Južne Koreje objavila je video snimak na kojem se vide sjevernokorejski vojnici u uniformama ispred ogromne eksplozije, koja je napravila gusti dim.

Takođe je objavila snimke na kojima se vidi kako Sjeverna Koreja diže u vazduh dio puta Donghe, na istočnoj obali.

Ministarstvo za ujedinjenje Južne Koreje osudilo je Sjevernu Koreju zbog, kako je navelo, "ekstremno abnormalne" provokacije, dodajući da je Seul snosio milionske troškove za izgradnju infrastrukture.

Kimova moćna sestra je objavila saopštenje u kojem navodi da je Pjongjang obezbijedio "jasne dokaze" da južnokorejska vojska stoji iza dronova koji su stigli do Pjongjanga.

"Provokatori će morati da plate skupu cijenu", rekla je Kim Jo Džong, prenose mediji.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR