Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bajden pozvao Izrael da ubistvo Sinvara iskoristi kao mogućnost za mir

Izvor: EPA-EFE

Svijet

Comments 2

Bajden pozvao Izrael da ubistvo Sinvara iskoristi kao mogućnost za mir

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik SAD Džozef Bajden ponovio je danas poziv Izraelu da iskoristi smrt lidera Hamasa Jahje Sinvara kao mogućnost da krene ka miru.
 
Bajden je na sastanku sa kancelarom Nemačke Olafom Šolcom u Berlinu ocijenio da izraelsko ubistvo Sinvara „predstavlja trenutak pravde“.

Dodao je da su Sinvarove ruke bile „umrljane krvlju Amerikanaca i Izraelaca, Palestinaca i Njemaca i mnogih drugih“.

„Rekao sam premijeru Izraela juče: ‘Hajde da takođe učinimo ovaj trenutak prilikom da težimo putu ka miru, boljoj budućnosti u Gazi bez Hamasa’", rekao je Bajden.

 Šolc, čvrst saveznik Izraela, rekao je da ubistvo Sinvara „stvara, nadamo se, konkretne izglede za prekid vatre u Gazi, za sporazum da se oslobode taoci koje drži Hamas“.

Bajden je sinoć ocijenio da je sada vrijeme da se, kako je rekao, „krene ka prekidu vatre u Gazi, da se krene u pravcu u kojem ćemo biti u mogućnosti da poboljšamo stvari u čitavom svijetu“, preneo je Asošijeted pres.

Ministar odbrane SAD Lojd Ostin izjavio je da ubistvo lidera Hamasa stvara mogućnost za promjenu pravca i u Gazi i u Libanu.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

čitalac

Bajdenova administracija zahtijevala je od Izraela da ne ulazu u Rafu ni pod kakvim uslovima. Oni su ušli i ubili Sinvara. Onda su se amerikanci oglasili da su i oni učestvovali u ovoj operaciji!!! Koliko nisko ovi ljevičari mogu ići? Cijele SAD im se smiju.

čitalac

Pregovara se o oslobađanju taoca, nude se bogate novčane nagrade preostalim pripadnicima Hamasa koji u tome pomognu. Američki marinac koji je ubio Bin Ladena poručio je Bajdenovoj administaciji da ne prave nikakve prljave dogovore sa Hamasom!