11 °

max 21 ° / min 11 °

Ponedjeljak

21.10.

21° / 11°

Utorak

22.10.

22° / 13°

Srijeda

23.10.

23° / 13°

Četvrtak

24.10.

21° / 13°

Petak

25.10.

20° / 14°

Subota

26.10.

20° / 14°

Nedjelja

27.10.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izraelci objavili snimak Sinvara u tunelu: Brinuo je o sebi i porodici, dok je slao teroriste da ubijaju

Svijet

Comments 2

Izraelci objavili snimak Sinvara u tunelu: Brinuo je o sebi i porodici, dok je slao teroriste da ubijaju

Autor: Antena M

  • Viber

Pukovnik Nadav Šošani, međunarodni portparol Izraelskih obrambenih snaga (IDF), objavio je u subotu snimak s kojeg je skinuta oznaka povjerljivo, a na kojem se navodno može vidjeti šta je nedavno ubijeni vođa Hamasa Jahja Sinvar radio dan prije nego što je Hamas 7. oktobra prošle godine napao Izrael.

Šošani tvrdi da je snimak koji su snimile sigurnosne kamere u jednom od Hamasovih tunela, načinjen nekoliko sati prije Hamasovog napada na Izrael 7. oktobra prošle godine. Na snimku se može vidjeti kako Sinvar nosi kese, vodu, jastuk i nešto za šta Šošani kaže da je televizor.

Portparol IDF-a Danijel Hagari tvrdi da se tunel sa snimka nalazi ispod doma Sinvara u Gazi.

„Satima su bili sami. Sinvar i njegov sin hodaju tamo-vamo, opremaju se hranom, vodom, jastucima, televizorom, dušecima i drugim proizvodima za dugačak boravak u tunelu“, rekao je Hagari.

„Satima prije masakra, Sinvar je brinuo samo o sebi i svojoj porodici, dok je slao teroriste da ubijaju izraelsku djecu, žene i muškarce“, dodao je Hagari.

On kaže da su izraelski vojnici uspjeli da pronađu Sinvarovo skrovište u Kan Junisu i dodaje da je to ličilo na podzemnu tvrđavu. U njoj su Izraelci pronašli toalete, tuš, kuhinju, krevet, uniforme, sefove, dosta gotovine i dokumenta.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Ladja

Sinvara i da je naredio 7.oktonar 2023 ta njegova vojska ubila je stotinjak Izraelaca. A Izraelci su ubili 42000 Palestinaca. Sinvara je bio Izraelski igtac a i prevaren je od starane Mosada.

čitalac

Jedan od zvaničnika Hamasa koji nije vezan za vojne operacije (da jeste, davno bi bio ubijen) izjavio je nedavno da su oni zadovoljni rezultatima ovog rata?! Po njemu, "skrenuli su pažnju svijeta na palestinsko pitanje". Ni riječi o palestinskim žrtvama, jer to za njih nije prioritet.