19 °

max 21 ° / min 13 °

Srijeda

23.10.

21° / 13°

Četvrtak

24.10.

21° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izraelska vojska srušila zgradu u predgrađu Bejruta; Zabilježen trenutak  udara

Izvor: Screenshot

Svijet

Tag Video
Comments 1

Izraelska vojska srušila zgradu u predgrađu Bejruta; Zabilježen trenutak udara

Izvor: Danas.rs

Autor: Antena M

  • Viber

Izraelska vojska je srušila zgradu u predgrađu Bejruta koju je označila kao mjesto gdje se nalaze "objekti" Hezbolaha, izazivajući dim i ruševine nedaleko od mjesta gdje je portparol militantne grupe obavještavao novinare o napadu dronom na ljetnju rezidenciju izraelskog premijera Benjamina Netanjahua.

Vazdušni napad je uslijedio ubrzo nakon što je Izrael izdao upozorenje za evakuaciju za dvije zgrade u tom području koje je rekao da koriste Hezbollah.

Konferencija za novinare je prekinuta prije nego što je projektil udario. Na društvenim mrežama pojavio se snimak rušenja zgrade usljed vazdušnog napada.

Portparol Hezbolaha Mohammed Afif izjavio je prethodno da je grupa odgovorna za napad dronom na Netanjahuovu kuću 19. oktobra.

Hezbolah je 22. oktobra saopštio i da je izveo napad dronovima na vojnu bazu južno od obalskog grada Haife, tvrdeći da je pogodio sedam tenkova na granici.

Napad se dogodio u danu dolaska američkog državnog sekretara Antony Blinkena u Izrael u okviru napora SAD-a da ožive inicijative za postizanje prekida vatre u Gazi.

Sukob između Izraela i Hezbolaha izbio je pre godinu dana kada je grupa koju podržava Iran počela da lansira rakete na sjever Izraela u znak podrške palestinskoj militantnoj grupi Hamas, na početku rata u Gazi.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

čitalac

Posle obavještenja o trezoru sa novcem ispod bolnice u Bejrutu, održan je pres ispred bolnice na kome doktor iz te bolnice to negira. Ispostavilo se da on uopšte nije doktor, ne radi u toj bolnici, radi se o članu libanskog parlamenta iz stranke koja je u koaliciji sa Hesbolahom.