18 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izrael izvršio vazdušne udare u Damasku i kod Homsa

Izvor: Screenshot

Svijet

Comments 6

Izrael izvršio vazdušne udare u Damasku i kod Homsa

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Sirijska novinska agencija Sana javila je jutros da je Izrael izvršio udare na stambenu zgradu u kvartu Kafr Susa u Damasku i na vojnu lokaciju kod Homsa na zapadu zemlje. Poginuo je jedan vojnik, a ranjeno je najmanje sedam osoba.

„Oko 3.40 (2.40 po srednjoevropskom vremenu) izraelski neprijatelj izvršio je vazdušni napad sa sirijskog okupiranog Golana i iz severa Libana uperen na dva mjesta u kvartu Kafar Suseh u Damasku i jednu vojnu lokaciju kod Homsa“, javila je agencija Sana pozivajući se na vojni izvor.

U napadima je načinjena materijalna šteta.

Provincija Homs se naslanja na Liban gdje Izrael vodi rat protiv Hezbolaha, pokret koji kao i Siriju podržava Iran.

Agencija Sana nije javila da li ima nastradalih u napadu u Damasku.

Sirijska nevladina Opservatorija za ljudska prava javila je da ima „ljudskih gubitaka“.

Od kad je građanski rat izbio 2011. u Siriji Izrael sprovodi stotine vazdušnih napada uperenih na sirijsku vojsku i grupe koje podržava Teheran, posebno Hezbolah koji je raspoređen u Siriji radi pružanja podrške vladinim snagama.

Izraelske vlasti rijetko komentarišu te udare ali su poručile da neće dozvoliti svom neprijatelju Iranu, da proširi prisustvo u Siriji.

Od kada je libanski Hezbolah ušao u otvoreni sukob sa Izraelom, krajem septembra, povećao se broj udara, piše Frans pres.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

čitalac

@Ladja To možda u tvojim snovima. U stvarnosti, većina tih država je nastala posle I sv.rata. Do tada su srbi, arapi, palestinci i drugi živjeli 350 godina u zajedničkoj državi - Otomanskoj imperiji.

Ladja

Iranu uopste ne treba Zapad i SAD nego Iran greba njima.Zato sto Iran ima najvise i najkvalitetnije nafte na svijetu.Sutra da Iran pristane da SAD trguju sa njihovom nafto i bogastvom Iranu bi se makle sve sankcije i mogao bi da bude glavni partner SAD na B.Istoku.

Ladja

@čitalac Da ti precizo odgovorim. Jordan,Sirija,Irak,Iran,Egipat S.Arabija,Palestina su stvorene kao drzave vise od 1000 god. Stariji je jedan Tepih koji je izatkan tkaninom u Iranu,Iraku,Siriji,Libanonu Palestini neto drzave EU,SAD,Kanada.To ti je istina.