18 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Putinov odgovor na Vučićevo „njet“: Vulina na Samitu BRIKS dočekao funkcioner Tatarstana

Izvor: EPA/EFE

Svijet

Comments 0

Putinov odgovor na Vučićevo „njet“: Vulina na Samitu BRIKS dočekao funkcioner Tatarstana

Izvor: Nova.rs

Autor: Antena M

  • Viber

Nakon drame oko toga da li će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ići na Samit BRIKS i konačnog negativnog odgovora, u Kazanj je stigao potpredsjednik Vlade Aleksandar Vulin. Dočekao ga je predsjednik Državnog savjeta Tatarstana Farid Muhametšin. I to je sve što treba da se zna o reakciji predsjednika Rusije Vladimira Putina na "poigravanje" s njegovim pozivom i gostoprimstvom.

Mjesec i po dana trebalo je Aleksandru Vučiću da odgovori na poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina da dođe na Samit BRIKS, koji se u Kazanju održava od 22. do 24. oktobra.

Vučić je prvo poziv odbio, pravdajući se gužvi u šesnaestercu.

Nakon toga je počeo da se predomišlja, da bi 21. oktobra dao svoj konačni odgovor.

“Bio sam veoma pošten prema predsjedniku Putinu i rekao mu da je to bilo zakazano ranije, ali nisam krio i rekao sam mu ’poštovani gospodine predsjedniče, i da nema ovih posjeta bilo bi mi izuzetno teško zbog različitih stvari koje vi dobro znate. Vjerujem da razumijete Srbiju’. Srbija je jedina zemlja u Evropi, slovima i brojevima, koja nije pristupila nijednoj deklaraciji a samo u ovoj godini ih je bilo 44 protiv Ruske Federacije”, rekao je Vučić i dodao:

”On to visoko cijeni, a ja sam mu rekao i da nema svega ovoga bilo teško, ali da ćemo poslati delegaciju. Potpredsjednik Vlade Aleksandar Vulin će ići, ministar Gašić, ministarka Mesarović i ministar Popović. Dakle, oni će predstavljati našu zemlju na Samitu BRIKS”

Koliko je Putin imao razumijevanja, govori to što je potpredsjednika Vlade Aleksandra Vulina dočekao predsjednik Državnog savjeta Tatarstana Farid Muhametšin.

On je tamo dočekan pogačom.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR