21 °

max 21 ° / min 12 °

Ponedjeljak

07.10.

21° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

18° / 15°

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Subota

12.10.

21° / 14°

Nedjelja

13.10.

19° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SAD Sjevernoj Koreji: Ne želimo sukob, nemojte da počinjete

Svijet

Comments 0

SAD Sjevernoj Koreji: Ne želimo sukob, nemojte da počinjete

  • Viber
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država pri Ujedinjenim nacijama Niki Hejli poslala je poruku Sjevernoj Koreji da SAD ne žele svađu i da je ni Sjeverna Koreja ne započinje.
Hejli je izjavila novinarima da je lopta u dvorištu Sjeverne Koreje i da je potez na njima, prenio je AP.
 
Hejli, koja trenutno predsjedava Savjetom bezbjednosti UN, kazala je da države članice rade na saopštenju, koje je odgovor na njihovo posljednje neuspjelo lansiranje rakete.
 
Generalni sekretar UN Antonio Gutereš izjavio je novinarima da UN u potpunosti podržavaju napore svih država, koje pokušavaju da spriječe da Sjeverna Koreja stekne kapacitete na osnovu kojih bi postala prijetnja ne samo za region, već i za cio svijet.
 
Američki državni sekretar Reks Tilerson izjavio je da Sjedinjene Američke Džave gledaju na koji način mogu da izvše pritisak zbog njenog nuklearnog programa, uključujući i to da li Pjongjang treba da bude skinut sa američke liste država koje podržavaju terorizam.
 
- Razmatramo sve opcije za Sjevernu Koreju i kao države koja podržava terorizam, ali i druge načine da izvršimo pritisak na režim u Pjongjangu da se ponovo angažuje na drugačiji način, nego tokom razgovora u prethodnom periodu - rekao je Tilerson, prenio je Rojters.
 
- Procjenjujemo sve opcije - istakao je Tilerson.
 
SAD moraju da zadrže sve opcije otvorenim kada je riječ o Sjevernoj Koreji, ali Vašington ne želi da ih primijeni osim ako ne mora, rekao je predsjednik američkog Predstavničkog doma republikanac Pol Rajan tokom posjete Britaniji.
 
- Mi naravno ne želimo vojnu opciju, ali sve mogućnosti su otvorene - izjavio je Rajan, odgovarajući na pitanje novinara da li će američka administracija biti spremna da baci bombe na Sjevernu Koreju.
Rajan je, takođe, rekao da on podržava oštrije sankcije Iranu, te da SAD žele trgovinski sporazum sa Londonom što je prije moguće, prenio je Tanjug. 
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR