13 °

max 22 ° / min 13 °

Ponedjeljak

14.10.

22° / 13°

Utorak

15.10.

23° / 15°

Srijeda

16.10.

23° / 15°

Četvrtak

17.10.

19° / 17°

Petak

18.10.

20° / 17°

Subota

19.10.

17° / 15°

Nedjelja

20.10.

20° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Saudijski kralj odlikovao Trampa zlatnim ordenom

Svijet

Comments 0

Saudijski kralj odlikovao Trampa zlatnim ordenom

Izvor: Al Džazira

Autor: Milica Mandić

  • Viber

Saudijski kralj Salman danas je odlikovao predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa najvišim saudijskim civilnim odlikovanjem, zlatnim ordenom kralja Abdulaziza, prenosi Rojters.

Agencija navodi da je sastankom dvojice državnika i ceremonijom odlikovanja započela Trampova posjeta Rijadu koja ima za cilj jačanje bezbjednosnih i ekonomskih veza SAD-a i Saudijske Arabije.

Američki predsjednik Donald Tramp jutros je doputovao u Rijad, čime je počeo svoju prvu međunarodnu turneju otkako je preuzeo predsjedničku dužnost.

Predviđeni su njegovi susreti s vodećim ljudima Saudijske Arabije tokom dana, a sjutra će pred 50-ak arapskih lidera održati govor o islamu, prenosi AFP.

Tramp je u pratnji supruge Melanije otputovao za Rijad predsjedničkim avionom. 

Najavljeno je kako će Tramp, u sjutrašnjem govoru, pozvati na jedinstvo u borbi protiv radikalizma u islamskom svijetu, a te napore će okarakterisati kao "borbu između dobra i zla", navodi AP pozivajući se na nacrt Trampovog govora.

Rečeno je i kako će Tramp tom prilikom izbjegavati oštru antimuslimansku retoriku koju je koristio u predsjedničkoj kampanji, a neće spominjati ni demokratiju i ljudska prava, kako je navedeno u unaprijed pripremljenom govoru, koji je podložan izmjenama, navodi američka agencija.

"Nijesmo ovdje da držimo lekcije i govorimo ljudima kako treba da žive, što treba da rade ili ko bi trebalo da budu. Ovdje smo da ponudimo partnerstvo u izgradnji bolje budućnosti za sve nas", trebalo bi Tramp da poruči Saudijcima, najavljuje AP.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR