15 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

19.09.

22° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

23° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 15°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

23° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuk Drašković o NATO intervenciji: Jedno je sigurno

Region

Comments 2

Vuk Drašković o NATO intervenciji: Jedno je sigurno

Izvor: B92

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Lider SPO i potpredsjednik Savezne vlade SRJ 1999. Vuk Drašković izjavio je da je nesporno da bi rat sa NATO bio izbjegnut da je potpisan sporazum u Rambujeu.

"Da je Milošević prihvatio prvu verziju ponuđenog sporazuma, Albanci bi sporazum odbili i bili lomljeni od Zapada sve dok ne pristanu", rekao je Drašković za "Blic".

Pošto je Milošević odbio, kaže Drašković, Madlen Olbrajt stiže bijesna u Pariz.

"Milošević kaže 'ne', ali i Hašim Tači kaže 'ne'. Albanci će popustiti. Njima su bombe po Srbiji odgovarale i nisu htjeli da budu smetnja bombardovanju", naveo je Drašković.

Prema njegovim riječima, Ričard Holbruk dolazi u Beograd i nudi Miloševiću pisane garancije da će Kosovo ostati u Srbiji.

"On i to odbija. Holbruk pita: 'Znate li šta slijedi'? Milošević, hladnokrvno: 'Znam, slijede NATO bombe'", rekao je Vuk Drašković.

On tvrdi da Milošević nije htio sporazum, "samo je glumio da ga hoće" i da je zato u Rambuje poslao pregovarače bez imena i prezimena, bez znanja i iskustva i samo je, navodi, Milan Milutinović bio razuman i kvalifikovan za pregovore, ali ništa nije smio da kaže i prihvati bez odobrenja Miloševića.

Na pitanje da je sporazum potpisan kakva bi bila sudbina Kosova, Drašković odgovara:

"Jedno je sigurno - NATO bombardovanja ne bi bilo. I vjerovatno bi Kosovo danas imalo status iznad autonomije, a ne i status nezavisne države", rekao je Drašković.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Pricajte sta volite

I dalje je srbija sila na balkanu u kojem hocete smislu vodeca je i najvise ima pontecijala raznog .

Tesla

Slobodan Milosevic je nanio zla narodima Jugoslavije a najvise je kostao bas Srbiju i Srpski narod.Oni taj tacun i dan danas placaju. Zemlja desetkovana,zapstaje za regionom i nastavlja istu politiku iz 90-ih. Ono sta ih ceka a nijesu svjesni jeste totalni krah. Mortalitet vec godinama polovi zemlju a nacionizam i ekonomija raseljava ostatak sto se drzi kao davljenik za slamcicu.