9 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sinod SPC 26. juna o situaciji u Crnoj Gori

Izvor: Foto: Beta

Region

Comments 5

Sinod SPC 26. juna o situaciji u Crnoj Gori

Izvor: rts.rs

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Situacija u Crnoj Gori poslije najnovijih događaja u vezi sa prijedlogom Zakona o vjerskim zajednicama biće tema sjednice Svetog arhijerejskog sinoda SPC koja će biti održana 26. juna u Beogradu, saznaje Tanjug u Patrijaršiji.

''Očekuje se da episkopi iz Crne Gore izvijeste Sinod o najnovijem toku događaja, kako bi patrijarh i Sinod, koji su za to po ustavu SPC ovlašćeni, mogli da preduzmu korake za zaštitu crkve i naroda na unutrašnjem i međucrkvenom međunarodnom planu''- prenosi Tanjug.

Vlada Crne Gore prije mjesec utvrdila je Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti u kome se definiše da će "svi vjerski objekti koji su bili imovina države Crne Gore prije gubitka njene nezavisnosti i pripajanja Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca 1918, a koji kasnije nijesu na odgovarajući pravni način prešli u svojinu neke vjerske zajednice, biti prepoznati kao državna imovina".

Ono što je posebno izazvalo oštre reakcije iz Srbije je izjava crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića da će država raditi predano na stvaranju crnogorske autokefalne crkve "dopadalo se to nekome ili ne".

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

podrumar

E fino-kad se bratija skupi da dokaze kad, kako i od koga je SPC dobila autokedalnost i zaśto Risto piše Moskvi 1992. da izbrise iz njenih zapisa CPC koji datiraju iz 1856.

zordan

Horor ! Ovo su hejteri CRNE GORE . Zabranjeno gledati za djecu ispod 14god

Milos

Slika je najbolji dokaz da Boga nema