9 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Jovanović: Srbija mora pogledati Srebrenicu, svijet oko sebe, svoj i sve ostale narode na drugačiji način

Izvor: Foto: Screenshot

Region

Comments 1

Jovanović: Srbija mora pogledati Srebrenicu, svijet oko sebe, svoj i sve ostale narode na drugačiji način

Izvor: avaz.ba

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Ovo je mjesto na kojem ne smijemo biti političari, poručio je Čedomir Jovanović, srbijanski političar, danas u Potočarima.

"Jedino što kao čovjek ovdje mogu da kažem je da moja zemlja mora otvoriti oči. Srbija mora pogledati Srebrenicu, svijet oko sebe, svoj narod i sve ostale narode na drugačiji način nego što je to radila prethodnih skoro četvrt vijeka", kazao je Jovanović.  

Kako je dodao, tim jednim okom kojim gledaju, političari su od Srbije, RS i srpskog naroda napravili svojevrsne žrtve koje će u Srebrenici ostati i nakon što se sve žrtve genocida pokopaju.  

"To knjigovodstvo smrti ima svoj početak i kraj. Jednom će se ovdje smiriti 8.372 ljudska bića koja su ubijena prije 24 godine tako što su sistematski razdvojeni, postrojeni, pobijeni u zaštićenoj zoni UN-a, do koga god je stigla ta politika i to zlo, život mu je oduzela. Sada mi ostajemo sami sa sobom, ja zato želim da Srbija ovo što prije vidi", poručio je Jovanović. 

Tek nakon što srbijanske vlasti preuzmu svoj dio odgovornosti i tereta, ističe Jovanović, drugi će možda imati razumijevanja za sve ono što je problem srpskog naroda.

"Ne možemo mi gledati u prošlost i tražiti opravdanje za ono što smo učinili ovdje, u Srebrenici, Ovčari, Prijedoru, Sarajevu, na Kapiji u Tuzli, što smo učinili na Kosovu... Sve dok to budemo gledali jednim okom, tumarat ćemo, a ostali smo sami sa sobom, tako da samo sebi u budućnosti možemo zlo činiti", ističe Jovanović. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

flamantes

Počni od Crne Gore moj dobri Čedo