9 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

21° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Procurio snimak: Pijan udario u policijsko vozilo, pa snimao šta se dešavalo poslije

Region

Tag Video
Comments 0

Procurio snimak: Pijan udario u policijsko vozilo, pa snimao šta se dešavalo poslije

Izvor: Klix.ba

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Četiri mladića, od kojih su trojica iz Foče, a jedan državljanin Srbije, učestvovali su u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Ustikolina – Goražde, piše portal “Kliks”.

Nesreća se dogodila prije pet dana u 3.30 sati iza ponoći, a otac jednog od mladića je redakciji portala Kliks poslao snimak koji su mladići slučajno zabilježili na mjestu nesreće jer su se tokom vožnje snimali u automobilu.

Pametni telefon im je nakon udesa ispao, pa je tako nastao i audio-zapis cijelog događaja.

Otac jednog od mladića naveo je da je njegov sin bio suvozač u automobilu koji je na magistralnom putu naletio na mjesto nesreće.

Navodno su se se nakon udara u bankinu odbili prema automobilu koji je u jednoj saobraćajnoj traci bio okrenut na krov, da bi potom zakačili i policijsko vozilo koje se sa upaljenom rotacijom nalazio u drugoj saobraćajnoj traci.

Sagovornik Kliksa tvrdi da mjesto nesreće nije bilo označeno, iako je padala kiša što je uzrokovalo smanjenu vidljivost na putu.

Tvrdi i da su policajci nakon saobraćajne nesreće maltretirali mladiće, vikali na njih, vrijeđali ih, a u određenom trenutku i tukli.

Ističe da je lično podnio prijavu unutrašnjoj kontroli policije u Goraždu zbog odnosa policijskih službenika prema mladićima, te da su i oni dali izjave u policiji. Policiji u Goraždu nije rekao da postoji snimak onoga što se desilo te večeri.

Da se nesreća dogodila potvrđuje i policijski izvještaj u kojem stoji da je iste noći oko 3.30 sati u mjestu Džindići došlo do saobraćajne nezgode tako što je vozilo marke “golf” kojim je upravljao vozač D. D. iz Foče koje se kretalo iz pravca Ustikoline udarilo u “škodu oktaviju” koje se nalazilo prevrnuto na kolovozu, gdje su zatim ta dva vozila udarila službeno vozilo MUP-a Goražde.

U izvještaju se naglašava da je na mjesto nesreće upućena patrola policije koja je izvršila uviđaj i da je kod vozača D. D. alko-testom ustanovljeno 1,11 promila alkohola u organizmu.

Dalje se navodi da su se u “golfu” nalazili i saputnici P. S. i P. D. kojima je ukazana ljekarska pomoć u Urgentnom centru Kantonalne bolnice Goražde.

Kod P. S. konstatovane su povrede grudnog koša i desne potkoljenice, a kod P. D. povrede nosa i lijeve potkoljenice.

Otac suvozača ne spori da je vozač koji je upravljao automobilom krivac za saobraćajnu nesreću i da je alko-testom utvrđeno da je imao alkohola u krvi, ali da je zatečen ponašanjem policajaca.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR