Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Vujičić: Diskriminatorskom odlukom CIK-a pogođeno i 20.000 Crnogoraca

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: kosovo-online.com

Vujičić: Diskriminatorskom odlukom CIK-a pogođeno i 20.000 Crnogoraca Foto: Screenshot YouTube

Udruženje Crnogoraca Kosova smatra da je odluka Centralne izborne komisije Kosova kojom se određuje da je učešće na izborima omogućeno samo biračima sa kosovskim dokumentima u potpunosti protivpravna, prenosi RTK2.

"Oduzimati pravo glasa građanima koji se nalaze na biračkom spisku, najgrublje je kršenje ljudskih prava i upravo izbornog zakona Kosova, tačnije člana 90 zakona o izborima i člana 16. izbornog pravila 09/2013. Ovim diskriminatorskim činom pogođeno je 20.000 Crnogoraca koji žive na sjeveru Kosova i u raseljeništvu", navodi se u saopštenju predsjednika ovog udruženja Slobodana Vujičića.

Od rezultata ovog izbornog procesa zavisi budućnost svih nas i naše djece, kaže se dalje u saopštenju, te stoga apeluju na sve relevantne čionioce na Kosovu da utiču na CIK da ne urušava legitimitet izbora i ne stavlja se na stranu onih grupacija koje su protiv kompromisnog rješenja između Beograda i Prištine.

Kako se ističe, interesi trajnog mira na Zapadnom Balkanu moraju biti iznad ličnih interesa i interesa samo jedne strane.

Ostavi komentar

0/300