Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Šamarale djevojčicu, drugi snimali: Evo kakve kazne čekaju nasilnice i njihove roditelje

| Postavio/la: Gordana Đuračić | Izvor: Blic

Šamarale djevojčicu, drugi snimali: Evo kakve kazne čekaju nasilnice i njihove roditelje Screenshot

Nasilnice iz Barajeva, koje su se nedavno brutalno iživljavale nad vršnjakinjom (15), najvjerovatnije čeka isključenje iz škole, a njihove roditelje novčana kazna do 100.000 dinara.

Podsjetimo, još jedan slučaj vršnjačkog nasilja uznemirio je javnost u petak, kada je na društvenim mrežama osvanuo jeziv snimak dvije djevojčice koje šamaraju i maltretiraju treću, znatno sitniju. Jedna od batinašica, kao i djevojčica koja je pretrpjela nasilje, i to ko zna koliko puta, jer je naknado objavljeno još snimaka na kojima prima šamare – učenice su Srednje škole Barajevo.

Druga djevojčica pohađa jednu od zvezdarskih srednjih škola, prenijeli su mediji, a na mrežama se može naći i informacija da boravi u učeničkom domu.

Činjenica da nijedna od djevojčica nije starija od 14-15 godina veoma uznemirava, imajući u vidu koliko brutalnom iživljavanju su pribjegle, koliko su surove uvrede koje su uputile vršnjakinji, ponižavanje kome su je podvrgle, a pogotovo zabrinjava što se jedna od nasilnica smije i maltene uživa, na moment čak i mazi po glavi maltretiranu vršnjakinju!

A šta kaže zakon?

Ono što sada mnoge najviše interesuje, to je ko će sve i kako biti kažnjen za ovakvo brutalno nasilje, koje je potreslo Srbiju. Imajući u vidu da su u pitanju maloljetnici, kaznu će morati da snose i i njihovi roditelji.

Name, prema Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja ukoliko je učenik nasilan prema vršnjacima, kazna prijeti i roditeljima, odnosno starateljima, a iznosi između 5.000 i 100.000 dinara.

Što se tiče nasilnih djevojčica, zvanična odluka o njihovoj sudbini još nije donijeta niti poznata javnosti, ali tumačeći zakon, nema sumnje da ih čeka isključenje iz škole, piše Blic.

Komentari

Milena,

Samo nemoj da ostane na recima vec zaista da se kazne i roditelji i deca ...jer ta deca su sutra opasna po okolinu kad vec sad imaju toliko mrznje u sebi

Ostavi komentar

0/300