19 °

max 19 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

19° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Srbija: Hapšenja zbog korupcije u Kliničkom centru

Region

Comments 0

Srbija: Hapšenja zbog korupcije u Kliničkom centru

Izvor: RTS

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Zbog malverzacija u vezi sa javnim nabavkama u Kliničkom centru Kragujevac uhapšeno je više osoba. Sumnja se da je rukovodilac u tom kliničkom centru obavljao vanstandardne estetske operacije za koje je od pacijenata uzimao novac.

Policija je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Kraljevu uhapsila trinaest osoba zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile više koruptivnih krivičnih djela kojima su nanijele štetu Kliničkom centru Kragujevac, saopštio je MUP.

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja u postupku javnih nabavki kojima su ostvarili veliku protivpravnu imovinsku korist uhapšeni su rukovodioci u Kliničkom centru Kragujevac D.P. (1970) i N. S. (1971), kao i devet posrednika u prodaji medicinskih sredstava i opreme.

Policija je uhapsila i rukovodioca Kliničkog centra Kragujevac N.S. kojeg terete da je kao saizvršilac u postupku javne nabavke učestvovao u sačinjavanju tehničke specifikacije favorizujući određenog ponuđača, navodi se u saopštenju MUP-a.

Osumnjičen da je obavljao vanstandardne estetske operacije 

Takođe, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja, trovina uticajem i falsifikovanje službene isprave uhapšen je rukovodilac u Kliničkom centru Kragujevac G. A. (1964), koji se sumnjiči da je obavljao vanstandardne estetske operacije za koje je od pacijenata uzimao novac.

Sumnja se da je u službene isprave za te operacije G. A. unosio neistinite dijagnoze, čime je omogućio da one budu plaćene od strane Republičkog fonda za zdravstveno osiguranja, čime je pribavio protivpravnu imovinsku korist od 1.700 eura i 128.000 dinara.

Zaposlena u Kliničkom centru Kragujevac M. G. (1976) uhapšena je zbog sumnje da je pomagala G. A. u izvršenju krivičnog djela tako što je uzimala novac od pacijenata i predavala ga osumnjičenom, kao i da je sačinjavala lažnu dokumentaciju i račune u kojima je navodiila da su obavljene intervencije koje plaća Republički fond za zdravstveno osiguranje, iako je riječ o estetskim operacijama koje u to ne spadaju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR