12 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zbog spota Srpska lista kažnjena sa 30 hiljada eura

Izvor: Ilustracija

Region

Comments 0

Zbog spota Srpska lista kažnjena sa 30 hiljada eura

Izvor: Beta

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Izborni panel za žalbe i predstavke (IPŽP) kaznio je Srpsku listu sa 30 hiljada eura zbog spota u kojem se Kosovo smatra dijelom Srbije, javljaju prištinski mediji.

IPŽP je ocijenio da sadržaj spota Srpske liste – Kad Srbija zove ja dajem svoj glas, podstakao međuetničku mržnju na Kosovu i da je u suprotnosti sa izbornim zakonom Kosova, prenosi KTV.

Izborni spot nije emitovan na Radio televiziji Kosova koja je ocijenila da je on u suprotnosti sa zakonom o javnom servisu Kosova i zakonom o opštim izborima.

Srpska lista saopštila je da je RTK zabranila emitovanje njenog predizbornog spota, sa obrazloženjem da rečenica "Kada Srbija zove, ja dajem svoj glas", ne može da bude emitovana na toj televiziji.

"Od naše stranke je zatraženo da izbrišemo taj dio naše predizborne poruke ili da rečenicu zamijenimo sa 'kada Kosovo zove'", navodi se u saopštenju i dodaje da to obrazloženje sadrži "paušalno pozivanje na zakon, ali ne i tumačenje koje su izborno pravilo ili zakon prekršili svojom porukom".

IPŽP je takođe saopštio da, iako su se verbalni napadi među albanskim političkim strankama pojačani, još nema ni jedna žalbe.

Međutim, ovom panelu je samo tokom prva tri dana kampanje podneseno 30 žalbi, koje se uglavnom odnose na upotrebu djece u kampanji i postavljanje plakata u javnim prostorima.

Na parlamentarnim izborima 2017. godine, IPŽP je političkim strankama izrekao novčane kazne u ukupnom iznosu od oko 350 hiljada eura. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR