11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zaev: Optimista sam po pitanju datuma pregovora

Region

Comments 0

Zaev: Optimista sam po pitanju datuma pregovora

Izvor: b92

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev vjeruje da će ta zemlja u oktobru dobiti podršku Evropske unije da počne pregovore o članstvu.

Zaev je, kako prenosi portal Plusinfo, rekao da je optimista po pitanju dobijanja datuma za početak pregovora te zemlje sa EU, i pored uzdržanosti nekih od zemalja članica Unije.

"Pratimo šta se dešava. Ima još par dana do istorijske odluke. Moja očekivanja su da ćemo dobiti odluku o početku pregovora", izjavio je Zaev.

Kako navodi, zna da neke od zemalja članica EU imaju svoje argumente po tom pitanju, ali, kako kaže, riječ je o unutrašnjim pitanjima koji nijesu u vezi sa Sjevernom Makedonijom.

"Debata koju vodi Francuska odnosi se na reforme i budućnost EU. Mi poštujemo te stavove i vjerujemo da možemo da pomognemo i doprinesemo. Svjesni smo da će u zaključima za početak pregovora postojati i odredbe koje se odnose na sprovođenje sporazuma sa Grčkom i Bugarskom", rekao je Zaev i dodao da je to logično i za očekivati.

Zaev je zaključio da, i pored ove debate, ostaje pozitivan i optimista da će Sjeverna Makedonija dobiti odluku o početku pristupnih pregovora sa EU.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR