Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Studentkinja naglo preminula, uzrok smrti otkriven mjesecima kasnije

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Index.hr

Studentkinja naglo preminula, uzrok smrti otkriven mjesecima kasnije Ilustracija

Sredinom juna u kolima Hitne pomoći na putu od Voštarnice do zadarske Opšte bolnice umrla je studentkinja. 

Županijsko državno tužilaštvo u Zadru obustavilo je istragu protiv 22-godišnjeg Zadranina koji se dovodio u vezu sa sumnjivom smrti djevojke, javlja Zadarski.

Sumnjalo se da je 22-godišnjak 12. juna u podstanarskom stanu u Zadru dao djevojci drogu od čega je ona preminula 14. juna, kao i da joj nije pružio pomoć iako joj je pozlilo.

Nakon sprovedene istrage i vještačenja utvrđeno je, naime, da je preminula od posljedica teške bolesti, leukemije, te da davanje droge i navodno nepružanje pomoći nije u uzročnoj vezi sa smrću.

"Zbog toga je ovo državno tužilaštvo obustavilo istragu u svojoj nadležnosti, te ustupilo predmet Opštinskom državnom tužilaštvu u Zadru zbog krivičnog djela davanja droge", naveli su u Županijskom državnom tužilaštvu u Zadru.

Iako se na preliminarnom nalazu obdukcije, s obzirom na stanje svih unutrašnjih organa djevojke, sumnjalo da je 20-godišnjakinja bila u poodmakloj fazi teške bolesti, nije se tačno znalo koja je bolest u pitanju te je li svog zdravstvenog stanja bila svjesna i preminula djevojka porijeklom iz Istre.

Dodatna vještačenja su sada potvrdila da je djevojka bolovala od leukemije koja je bila i uzrok smrti.

Ostavi komentar

0/300