9 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kitarović: Kandidujem se jer vjerujem u Hrvatsku

Region

Comments 0

Kitarović: Kandidujem se jer vjerujem u Hrvatsku

Izvor: Mina

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Kolinda Grabar Kitarović predstavila je danas predizborni program "Hvatska zna i mora bolje" kojim je zatražila podršku građana u kampanji za drugi predsjednički mandat.

Ona se zahvalila HDZ-u na kandidaturi istakavši da je za nju ovaj dan veoma važan.

Grabar Kitarović je kazala da je uvjerena da je ostvarila ono što je prije pet godina građanima obećala.

"Ponovo se kandidujem za predsednicu, jer vjerujem u Hrvatsku", kazala je ona, prenijele su agencije.

Ona je podsjetila da je Hrvatska prije pet godina bila u ekonomskoj i moralnoj krizi, da je vladao pesimizam i stanje apatije.

Govoreći o nekim segmentima svog dosadašnjeg mandata pomenula je Inicijativu tri mora i istakla da je "Hrvatsku pozicionirala u srednju Evropu i na Mediteran gdje ona oduvijek i pripada".

Program "Hrvatska zna i mora bolje" predviđa - hrvatski razvoj, hrvatski identitet, hrvatsku odlučnost, hrvatsku pravednost, hrvatsku demokratiju, hrvatsku bezbjednost i sigurnost i hrvatski optimizam.

"Danas je Hrvatska prepoznata u svijetu. Poslednjih godina učvrstili smo odnose s najvažnijim zemljama", rekla je i dodala da hrvatsko društvo nije društvo nasilja.

Premijer Andrej Plenković i lider HDZ, stranke koja podržava kandidaturu Grabar Kitarović, istakao je da je pobjeda na predsjedničkim izborima ključna za nastavak ostvarenja programskih i političkih ciljeva.

"Ovom pobjedom obezbijedićemo kontinuitet politike koja se zasniva na našim vrijednostima - državotvornosti, domoljublja, narodnjaštva i demohršćanstva. To je istinska politika desnoga centra koja se zasniva na političkom nasleđu Franje Tuđmana", rekao je Plenković.

Predstavljanje izbornog programa vodio je poznati voditelj Oliver Mlakar, uz opasku da "uvijek pobijedi onaj koga on najavi".

Na početku je izvedena hrvatska himna, a održan je i minut ćutanja za sve poginule i nestale branitelje u Domovinskom ratu i prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR