Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

'Delete' iz stranke! HDZ-ovci izbačeni zbog govora mržnje

| Postavio/la: Mirjana Dragaš | Izvor: 24sata.hr

'Delete' iz stranke! HDZ-ovci izbačeni zbog govora mržnje Foto: 24sata.hr

Članovi zagrebačkog HDZ-a Vlado Kolak, Vedran Černy, Ante Jelčić, Ante Šimunović, Miro Boras, Božo Medić, Anita Prkač Đurašić i Krasnodar Raguž izbačeni su iz stranke zbog govora mržnje, odnosno poruka na WhatsAppu, saznaje 24sata.hr

Tako je odlučio Sud časti gradskog odbora zagrebačkog HDZ-a na večerašnjoj sjednici.

Marijan Banelli je u međuvremenu sam izašao iz stranke.

Sagovornici tog portala iz zagrebačkog ogranka stranke kažu kako im nije jasno da će odgovarati neki ljudi koji uopšte nijesu širili mržnju.

''Znate, od svih imena koja se spominju da će biti izbačeni, boli me kad vidim ime Vedrana Černya. To je pravi Tigar, branitelj koji je ranjavan u ratu, pravi Zagrepčanin. Prošao je sva bojišta. Kako njega mogu dirati? - pita se sugovornik iz HDZ-a, te dodaje kako se sjeća da je svojevremeno jednu grupu bio oformio i Ivan Ćelić, sekretar zagrebačkog HDZ-a koji ju je nazvao HDZ neformalno pa ne vidi nikakav problem u osnivanju Viber ili WhatsApp grupa.

HDZ-ova grupa “Zna se HDZ” na Viber aplikaciji izgubila je šest članova, a komunikacija se smanjila 30 odsto.

Slično je i s grupom “Uskoci i hajduci” na WhatsAppu, koja je takođe izgubila nekoliko članova.

HDZ-ovci su u tim grupama na mobilnim aplikacijama Viber i WhatsApp raspravljali o politici, ali mnogi su i prešli granicu:

“Što mu fali? Metak u čelo”.

“Dragi prijatelji, vi niste racionalni. Vi znate koje bi opterećenje za proračun bilo zatvoriti tu gamad. Puno jeftinija metoda je ‘leđnog plivanja’ niz Savu. Brzo, jeftino i ekološki osviješteno”, samo su neke od poruka.

Ostavi komentar

0/300