Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Vučić: Pristupanje Sjeverne Makedonije NATO-u ne predstavlja prepreke za odnose dvije zemlje

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović | Izvor: Beta

Vučić: Pristupanje Sjeverne Makedonije NATO-u ne predstavlja prepreke za odnose dvije zemlje

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da pristupanje Sjeverne Makedonije NATO-u ne predstavlja prepreke za odnose dvije zemlje.

"To su unutrašnje stvari Sjeverne Makedonije u koje se mi ne miješamo. Odluka građana je da udju u NATO i to je njihov izbor. Isto tako, mi ne dajemo da se neko miješa u našu odluku da budemo vojno neutralni", kazao je Vučić posle sastanka sa predsjednikom Sjeverne Makedonije Stevom Pendarovskim.

Vučić je istakao da Srbija želi da ima dobre odnose sa Rusijom i ostalim zemljama, "imamo bolna iskustva iz 1999.  nećemo u NATO, ali sarađujemo s njima".

Govoreći o proširenju regionalne inicijative "Mali Šengen", on je kazao da želi da se toj inicijativi pridruži Priština, "bez statusnih pitanja", Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

"Ovi koji su protiv, vidjećete da će željeti da za dvije, tri ili pet godina da uđu kada budu videli koliku će korist imati", ocijenio je on.

Vučić je istakao da je ta incijativa najbolja u posljednjih 30 godina i da ona ima veliki značaj za budućnost.

"Nekima ta inicijativa smeta. Smeta nekima u EU jer 'Malim Šengenom' upravljamo sami i nemamo pokrovitelja", rekao je on.

Ostavi komentar

0/300