Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Vučić Handkeu: Poštovani prijatelju...

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Tanjug/Blic

Vučić Handkeu: Poštovani prijatelju... Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom svečanog uručenja Nobelove nagrade za književnost, uputio je večeras čestitku austrijskom piscu Peteru Handkeu.

"Poštovani prijatelju, primite moje iskrene čestitke. Kao laureat Nobelove nagrade upisali ste se među besmrtne. Ova nagrada jeste nagrada za Vaš izuzetan književni rad, za Vaše znanje i stvaralaštvo, ali isto tako i za neprikosnovene moralne odlike, za hrabrost i dostojanstvo, kojima se borite za svoje ideale vrhunskog intelektualca", naveo je Vučić u čestitki Handkeu.

"Srbija Vas smatra za istinskog prijatelja i, biću slobodan da kažem, Vašu Nobelovu nagradu doživljavamo kao da je dobio neko od nas. Sada, uz Ivu Andrića, slavimo još jednog našeg Nobelovca", istakao je predsjednik Srbije.

"Nadam se, dragi prijatelju, Vašoj skoroj posjeti Srbiji", navodi se u čestitki. 

Komentari

zaro,

I Andrić je Srbin, nijesam znava!

Buto,

Ova fašistički pisac ne smije da opravdava genocid koji je izvršio fašistički režim u drugom svjetskom ratu ,ali podržati genocid nad muslimanima u Bosni zna da to može imati podršku u režimima koji razmišljaju kao oo(fašista),a on kad brani miloševića u isto vrijeme brani i vučića jer to je isto.

Ivan Vule Fridman,

Handkeu najviše čestitaju Nobelovu nagradu, oni koji nisu pročitali ništa od Handkea.

Katunjanin,

Posle ce Ratko Mladic i Radovan Karadjic .

Ostavi komentar

0/300