15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Škoro je za Kolindu televizor u boji"

Izvor: EPA-EFE/PETER KLAUNZER

Region

Comments 0

"Škoro je za Kolindu televizor u boji"

Izvor: Index.hr/Nezavisne

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Miroslav Škoro, kandidat za predsjednika Hrvatske, za Kolindu Grabar Kitarović, aktuelnu predsjednicu te zemlje, televizor je u boji, rekao je Ivo Josipović, bivši predsjednik Hrvatske.

Josipović je prije pet godina izgubio predsjedničke izbore za samo 32.000 glasova i tako ostao bez svog drugog mandata. U njegovu fotelju na Pantovčaku sjela je Grabar-Kitarović.

"Ja sam tada izašao sa sveobuhvatnim programom suštinskih reformi dok je ona tvrdila da ćemo biti najbogatija zemlja na svijetu. Ona i danas priča i maše nekom knjižicom kao programom, znači nema neki suštinski program. Nijesam tada imao ni podršku svoje stranke za te promjene, a ni medije to nije previše zanimalo. Bio sam im dosadan, a ona je zabavljala", rekao je Josipović u razgovoru za RTL Direkt.

Poredeći Grabar-Kitarović prije pet godina i danas, Josipović kaže da se pogubila.

"Sve što radi je sramoćenje nje same i države. Jeste li ikad vidjeli predsjednika da, u onakvom stanju kao ona u Kninu, nastupa na jednoj od najvažnijih državnih proslava? Šalje poruke kakve šalje, da se vezuje za osuđene ratne zločine... Nije bitno kako pjeva, kontekst je bitan, onaj u kojem ona sramoti državu", smatra bivši hrvatski predsjednik.

Slaže se da je u inostrnstvu predsjednica prepoznatljiva, ali i kaže da prepoznatljivost nije uvijek pozitivna.

"Bila bi još prepoznatljiva da je dubila na glavi. U kontaktu sam s ljudima iz međunarodne politike i da, ona je simpatična u kontekstu feštanja, ali o njoj kao državnici malo ko misli dobro", rekao je.

Jedan od onih koji napadaju predsjednicu je i Mislav Kolakušić, još jedan predsjednički kandidat. Josipović za njega kaže da je zaigrao na kartu populizma.

"On je sofisticiraniji Pernar. Ono o čemu govori niti je izvodivo niti moguće, ali često neukim ljudima dobro zvuči", misli Josipović o Kolakušiću.

Predsjednik sabora Gordan Jandroković rekao je da Miroslava Škora podržavaju i bivši lijevi predsjednici Josipović i Mesić te da postoji "koalicija radikalno desnih i bivših lijevih postkomunističkih predsjednika".

"Mislim da gospodin predsjednik sabora konfabulira. Ne razlikuje dvije stvari - političku podršku i ocjenu kakav je ko kandidat. Ponavljam, on je ozbiljan kandidat, intelektualac, talentovani muzičar, ali sasvim sigurno nijesam navijač gospodina Škora u kampanji. Moja stranka ima svog kandidata i ja ga podržavam. Jandrokovićev trik je podmetanje u stilu Bujanca, želi u ovom raskolu koji postoji u HDZ-u difamirati Škora tako da kaže da je kompanjon s Mesićem i sa mnom. To nema nikakve veze, to je jedan mali primitivan trik. Kažem, nijesam na toj strani, ali u poređenju dva kandidata desnice, Škoro je za Grabar-Kitarović televizor u boji", rekao je Josipović.

Za svog kandidata Zorana Milanovića smatra da je jaka ličnost i da je, ako uđe u drugi krug, svejedno s kim će se boriti.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR