16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Od najtraženijeg kriminalca do "nedostatka dokaza": Filip Korać je slobodan čovjek

Region

Comments 0

Od najtraženijeg kriminalca do "nedostatka dokaza": Filip Korać je slobodan čovjek

Izvor: Blic.rs

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Više javno tužilaštvo u Beogradu obustavilo je istragu protiv najtraženijeg srpskog kriminalca Filipa Koraća, a sud je crvenu potjernicu koja je bila za njim objavljena povukao.

Tako da Filip Korać, koji je tačno godinu u bjekstvu zbog ubistva, u Srbiju može da se vrati kada god želi, jer je ovim korakom tužilaštva postao slobodan čovjek.

Kako saznaje Blic, istraga protiv Koraća je obustavljena zbog nedostatka dokaza u slučaju likvidacije Blaža Đurovića, koje se dogodilo 2018. na Voždovcu.

Čovjek Luke Bojovića i vođa zemunskog klana: Ko je Filip Korać?

Bliski saradnik Luke Bojovića sumnjičen je da je naručio ubistvo Đurovića, ali i da je njegovim ubicama dao svoj automobil za zločin.

S obzirom na to da se zbog ovog ubistva već sudi Nemanji Ivanovu (36) i Darku Veskoviću, zvanom Prika, koji su bliski Koraću, tužilaštvo je već obavilo niz vještačenja i izvođenja dokaza kako bi se dokazala umiješanost navodnog vođe zemunskog klana.

Uprkos tome, da je Korać umiješan u ovaj zločin niko nije uspio da dokaže. U vezi sa tim tužilaštvo je obustavilo istragu, zbog čega je Viši sud stavio van snage naredbu za izdavanje potjernice i rješenje o pritvoru u slučaju Koraća.

Ovog čovjeka predstavnici srpskih vlasti tokom prethodnih godina označavali su kao vođu kriminalne grupe bliske Luki Bojoviću, a njegovo se ime pominjalo gotovo uvijek nakon neke mafijaške likvidacije. Pa ipak, on je sada potpuno slobodan čovjek sa čistijim dosijeom od velikog broja građana Srbije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR