11 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pogledajte rekonstrukciju trostrukog ubistva u Splitu

Region

Comments 0

Pogledajte rekonstrukciju trostrukog ubistva u Splitu

Izvor: Jutarnji.hr

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Split je još pod utiskom paklene subote kada je Filip Zavadlav u svom pohodu usred Varoša pobio troje ljudi.

Mladić, prema riječima svog advokata, još nije pri sebi i nalazi se u zatvorskoj bolnici u Zagrebu, čak ni advokat nije stigao da razgovara s njim, a za to vrijeme i dalje se pokušava shvatiti kako je Filip nabavio kalašnjikov, napravio masakr i nakon toga mirno otišao put kvarta Skalice i kafića Borsalino gdje ga je policija uhapsila.

U videu ispod pogledajte rekonstrukciju masakra.

Upravo ta njegova zadnja ruta od Nazorovog prilaza do Borsalina ostaje nejasna, nikome nije jasno kako je neopažen stigao do Skalica iako je cijeli Split u tim trenucima znao ko je ubica.

Utvrđeno je da je kobnog dana u 15.35 sati naoružan automatskom puškom došao do ulice Šperun u samoj splitskoj gradskoj jezgri.

Tamo je naišao na 38-godišnjeg Juricu Torlaka i 25-godišnjeg Marina Paića koji su bili na motociklu. Nije progovorio ni riječi, usmjerio je kalašnjikov prema njima i ispalio rafal koji ih je pokosio. Paić je ostao mrtav pod motorom na licu mjesta, Torlak je naknadno izdahnuo u bolnici.

Ubica je nastavio svoj krvavi pohod. Zaputio se prema Radmilovićevoj ulici gdje je u 15 sati i 40 minuta, takođe na motoru, našao 25-godišnjeg Marina Bobana. Tu je nekontrolisano ispalio više metaka, ubivši ga na mjestu, a uslijed rafalne paljbe zalutali meci pogodili su i automobil u kojem su se nalazile tri osobe, koje srećom nijesu stradale. Zalutali meci oštetili su i vrata dvorišta u Jerinoj ulici.

Tada se zaputio u šetnju splitskim ulicama, držeći automatsku pušku u rukama. Prizor nalik onim iz filmova ili video igrica snimali su mobilnim telefonima zgranuti građani.

U jednom je trenutku snimljen i kako se približava Marjanu, što je logično s obzirom da je tamo najlakše se sakriti. Zbog toga je policija angažovala i helikopter koji je bio spreman za slučaj da bude potrebno pretraživanje ruralnih, odnosno, šumskih područja. No, predomislio se, otišao se presvući na zasad nepoznatoj lokaciji. Prethodno je u Nazorovoj ulici, nekoliko stotina metara od lokacije krvoprolića, sakrio automatsku pušku AK-47 koju je policija našla tek drugi dan.

Daljnje kretanje nepoznato je sve do nakon 17 sati, kada je mirno ušetao u kafić Borsalino na Skalicama, inače u neposrednoj blizini sjedišta splitsko-dalmatinske Policijske uprave. Tu je sjeo s ocem i bratom i naručio kafu, a samo nekoliko minuta kasnije unutra je “banula” jedinica interventne policije i privela ga, piše Jutarnji List.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR