13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić: Odnosi Srbije i Crne Gore ne smiju biti loši

Region

Comments 1

Vučić: Odnosi Srbije i Crne Gore ne smiju biti loši

Izvor: Tanjug

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je večeras da su on i predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović u razgovoru iznijeli različite argumente po pitanju Zakona o slobodi vjeroispovesti, ali da su se saglasili da treba da nastave da razgovaraju, jer odnosi dvije zemlje nikada ne smiju da budu neprijateljski i loši.

Vučić je novinarima, na kraju posjete Jerusalimu, rekao da će se uskoro znati novi datum njegovog razgovora sa Ðukanovićem, te da je njemu svejedno gdje će se to i na koji način dogoditi.

“Ono što je pozitivno je da smo se dobro razumjeli i misilm da smo se dogovorili da nastavimo da razgovaramo, da dobro razumijemo da odnosi Srbije i Crne Gore nikada ne smiju da budu neprijateljski i loši i da moramo zajednički, sa svim drugim akterima, u ovom slučaju SPC, da dođemo do nekakvih rješenja u budućnosti”, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je rekao da je za njega od ključnog značaja popis stanovništva u Crnoj Gori 2021, jer bi, ističe, bila katastrofa da se pokaže ono sto neki misle – da Srbi u Crnoj Gori nestaju.

Prenio je i da su sinoć on i Ðukanović slučajno sjedjeli jedan preko puta drugog, što je stvar protokola, ali da su iskoristili tu priliku da razgovaraju o ozbiljnim temama, ozbiljno i odgovorno.

Vučić je rekao da je druga tema njihovog razgovora, mnogo lakša, bila bolja koordinacija u djelovanju i razumijevanju poruka EU i u odnosu prema EU.

“Kao i u našim zahtjevima koje, ako imaju pravo da ispostavljaju sve druge zemlje, koje su dalje od EU od Srbije i Crne Gore koje su najdalje otišle u procesu evrointegracija. Da mi koordinišemo svoje poteze i da tražimo od Savjeta i EK određene stvari zajedno. Tako bismo mogli da imamo širu, ozbiljniju i značajniju podršku unutar EU”, rekao je Vučić.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

nenad mne

"....popis stanovništva u Crnoj Gori 2021, jer bi, ističe, bila katastrofa da se pokaže ono sto neki misle – da Srbi u Crnoj Gori nestaju" Znači u Srbiji je VEĆ KATASTROFA, jer od 1991. u Srbiji je Crnogoraca tri puta manje!!!