16 °

max 21 ° / min 16 °

Petak

18.10.

21° / 16°

Subota

19.10.

21° / 16°

Nedjelja

20.10.

22° / 16°

Ponedjeljak

21.10.

21° / 14°

Utorak

22.10.

21° / 15°

Srijeda

23.10.

23° / 14°

Četvrtak

24.10.

22° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mural Mladiću mjesecima u centru Beograda, inspekcija još vijeća

Izvor: Danas

Region

Comments 0

Mural Mladiću mjesecima u centru Beograda, inspekcija još vijeća

Izvor: Danas

Autor: Antena M

  • Viber

Mural sa likom Ratka Mladića, bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske osuđenog za ratne zločine, više od tri mjeseca stoji na fasadi zgrade na uglu Njegoševe i ulice Alekse Nenadovića u Beogradu.

Na žalbe građana odgovoreno je da je slučaj prijavljen nadležnoj inspekciji još u avgustu, ali se od tada ništa nije desilo.

Istim povodom, Beokom je napisao na Tviteru 2. septembra da su što se tiče natpisa „Bulevar Ratka Mladića“ preko cijele zgrade u Bulevaru Zorana Đinđića na Novom Beogradu dobili odgovor od komunalne inspekcije opštine Novi Beograd da je još 17. jula naloženo da fasadu dovedu u „uredno stanje“.

Ratko Mladić je pravosnažno osuđen pred Haškim tribunalom na doživotni zatvor zbog genocida i zločina protiv čovječnosti tokom rata u BiH.

Žalbeno vijeće Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove, pravnog nasljednika Tribunala, nedavno je potvrdilo prvostepenu presudu kojom je Mladić proglašen krivim po deset tačaka optužnice – za učešće u genocidu u Srebrenici, progon, istrebljenje, ubistvo, deportaciju stanovništva, prisilno premještanje stanovništva, terorisanje stanovništva, protivpravne napade na civile i uzimanje talaca.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR