17 °

max 21 ° / min 17 °

Petak

18.10.

21° / 17°

Subota

19.10.

21° / 16°

Nedjelja

20.10.

21° / 14°

Ponedjeljak

21.10.

21° / 12°

Utorak

22.10.

21° / 14°

Srijeda

23.10.

22° / 13°

Četvrtak

24.10.

20° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kordon policije blokirao prilaz muralu Ratka Mladića, Vulin kaže – očuvan red

Izvor: RSE

Region

Comments 10

Kordon policije blokirao prilaz muralu Ratka Mladića, Vulin kaže – očuvan red

Izvor: N1, Danas, RSE

Autor: Antena M

  • Viber

U Beogradu su se večeras okupili aktivisti, građani, predstavnici NVO ali i opozicionih političkih stranaka, kako bi podržali aktivistkinju i nekadašnju poslanicu Aidu Ćorović. Krenuli su u protestnu šetnju ka muralu Ratka Mladića koji se nalazi na uglu Njegoševe ulice i Alekse Nenadovića, ali ih je blokirao kordon policije.

Ćorović su danas, podsjetimo, priveli jer je gađala mural Ratka Mladića jajima.

Okupljeni su uzvikivali „Uhapsite Vučića“, a kordon policije je blokirao sve prilaze muralu sa likom Ratka Mladića, tako su se okupljeni praktično našli u obruču. Pjevale su se i antifašističke i ljevičarske pjesme.

Ubrzo potom došla je i jedna desničarska grupa.

Nedaleko od mjesta dešavanja, kad su aktivisti već počeli da se razilaze, pojavio se i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin koji nije želio da daje izjave za medije, samo je kratko prokomentarisao: "Sačuvan je javni red i mir, slobodno se krećite gradom"

„Ne želimo da živimo u ovakvom društvu, u kom je svaki oblik bestijalnosti, sociopatologije i fašizma i nasilja upodobljen, gdje su obični građani žrtve politika. Na kraju se mi tučemo, građani, zbog političara, zbog njihovih interesa i patoloških poriva koje imaju, a sada se baš namjestilo da ih sve ispolje“, rekao je aktivista Marko Oljača.

Želimo da iskažemo svoj protest ne samo ovim večerašnjim događajima, već opštim trendovima u društvu, naveo je za Dnevnik N1.

Aida Ćorović nakon privođenja kaže da su policajci u policijskoj stanici Vračar bili ljubazni, da je boli desna ruka od onih koji su je hapsili, te da se ona sada brine za pisca Vladimira Arsenijevića koji joj je pomagao dok su je policajci u civilu privodili.

Jelena Jaćimović, istakla je da je tragično što je policija čuvala mural.

"Policija ne štiti mural već štiti javni red i mir i kontroliše sprovođenje zabrane okupljanja. U tom cilju se vrši legitimisanje svih lica, bez obzira na njihov odnos prema muralu generala Ratka Mladića", istaknuto je u saopštenju iz MUP-a.

Aktivisti su ispisali na papiru „mural mora pasti“.

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

Lili

@nenad_mne Pazi da vas ne prevare kao 1918. i 1945. kada ste ulazili u Jugoslaviju, i kada ste ostali bez "crkve i jezika". Uvek neko vas premudre i hrabre na kraju "prevari", pa sad morate da izmišljate nova slova i novu istoriju. Prevarili vas pa jedino vi ime glavnom gradu dali po Titu.

Ruzmarin

@nenad_mne Gde si to pročitao da je ceo svet protiv Srba ? Verovatno "ceo svet" priznaje lažnu državu Kosovo? Od kako smo se vas otkačili, Srbija je počela da napreduje ...

nenad_mne

@Ruzmarin , sjutra ćeš ,isto i kao poslije Sloba, "nijesam znao, prevarili nas"! Zaslužujete ove na vlasti jer gutate njihove lažibajke! AV i Evropa? Možda, krajnji istok Evrope, ili još malo dalje!