17 °

max 21 ° / min 17 °

Petak

18.10.

21° / 17°

Subota

19.10.

21° / 16°

Nedjelja

20.10.

21° / 14°

Ponedjeljak

21.10.

21° / 12°

Utorak

22.10.

21° / 14°

Srijeda

23.10.

22° / 13°

Četvrtak

24.10.

20° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pojavila se i desničarska grupe blizu murala, skandiraju Ratku Mladiću

Izvor: N1

Region

Comments 0

Pojavila se i desničarska grupe blizu murala, skandiraju Ratku Mladiću

Autor: Antena M

  • Viber

Desničari skoji skandiraju Ratku Mladiću pojavili su se na Vračaru nedaleko od grupe aktivista koje je zaustavila policija, a koji su večeras krenuli prema muralu Ratka Mladića.

 Kako javlja N1, radi se o manjoj grupi desničara, uglavnom mlađih momaka. Kažu da su se tu okupili da bi ispoštovali lik i djelo Ratka Mladića i „iskazali mu zahvalnost“, a na konstataciju novinara N1 da se radi o osuđenom za ratne zločine, jedan od okupljenih je rekao da oni ne priznaju Haški tribunal.

 

Dvije grupe su razdvojene policijom i verbalno se prepucavaju. Između njih nema nikakvog kontakta, policija zbija kordon, javlja reporter N1.

Grupa građana koja je krenula ka muralu i protivi se tome što nije prekrečen, uzvikuje im „fašisti“. Nakon što su se okupili ispred Doma sindikata, aktivisti, građani, predstavnici NVO ali i opozicionih političkih stranaka, koji su došli da podrže aktivistkinju i nekadašnju poslanicu Aidu Ćorović i umjetnicu Jelenu Jaćimović, krenuli su u protestnu šetnju ka muralu Ratka Mladića koji se nalazi na uglu Njegoševe ulice i Alekse Nenadovića, ali ih je tu blokirao kordon policije.

Ranije danas policija je privela, a nešto prije 19h pustila Ćorovićevu i Jaćimovićevu, koje su danas jajima gađale mural. Brojne organizacije osudile su to privođenje.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR