17 °

max 21 ° / min 17 °

Petak

18.10.

21° / 17°

Subota

19.10.

21° / 16°

Nedjelja

20.10.

21° / 14°

Ponedjeljak

21.10.

21° / 12°

Utorak

22.10.

21° / 14°

Srijeda

23.10.

22° / 13°

Četvrtak

24.10.

20° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vulin ostavio cvijet ispred murala Ratku Mladiću: Policija mu čuvala leđa

Izvor: EPA

Region

Comments 2

Vulin ostavio cvijet ispred murala Ratku Mladiću: Policija mu čuvala leđa

Izvor: 6yka.com

Autor: Antena M

  • Viber

U noći s utorka na srijedu u Beogradu je bilo prilično napeto kada je grupa demonstranata, građana, aktivista iz nevladinih organizacija, ali i članova opozicije htjela da iskaže nezadovoljstvo zbog incidenta u Njegoševoj ulici, kada su aktivistkinje gađale jajima mural ratnom zločincu Ratku Mladiću, a nakon čega su privedene.

Protest je završen bez većih incidenata, ali kako je jedan od okupljenih izjavio, protesti će se nastaviti i narednih dana.

Ulice su bile zatvorene za saobraćaj, a više desetina policajaca u civilu i više desetina policajaca u opremi za razbijanje demonstracija je bilo raspoređeno svuda okolo.

Kako je javio reporter Nova.rs, ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin se pojavio sinoć u Njegoševoj ulici i ispred murala Ratku Mladiću ostavio cvijet. 

Prilazak muralu, kako su prenijeli mediji, nije bio nikome moguć pa ni građanima ni opozicionarima političkoj vlasti, ali je ministru Vulinu njegova policija čuvala leđa dok je ispred murala Mladiću ostavljao cvijeće.

Mnogi su osudili ovaj čin Vulina na društvenim mrežama uz poruke da nema sramotnijeg čina od tog da Vulinova policija čuva mural ratnog zločinca te su time kako kažu "poistovijetili državu s ratnim zločinima". 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

za zločinca

Cijela Srbija je za ratnog zlikovca Mladića. Sankcije jedini lijek da ne ponove ratove.

vojvodina

Više nego očigledno je da zvanična Srbija zastupa politiku 90ih,ratno huškačku, zločinačku. Javno štiti ratne zločince, potpiruje tenzije u regionu. AV to radi na jako prizeman način, sa njegovim bukadžijama Vulinom, Dodikom... Tako da taj cvet nije Vulin već AV ostavio, ko to ne vidi slep je.