17 °

max 21 ° / min 17 °

Petak

18.10.

21° / 17°

Subota

19.10.

21° / 16°

Nedjelja

20.10.

21° / 14°

Ponedjeljak

21.10.

21° / 12°

Utorak

22.10.

21° / 14°

Srijeda

23.10.

22° / 13°

Četvrtak

24.10.

20° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić: Mural Mladiću uništen, stoji ploča Aćifa Efendije

Region

Comments 5

Vučić: Mural Mladiću uništen, stoji ploča Aćifa Efendije

Izvor: Al Jazeera Balkans

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se policija ponašala profesionalno, kada je riječ o dešavanjima u vezi sa muralom Ratku Mladiću u centru grada, čuvala red i mir, i upravo one koji su, kaže, “kukali” da nijesu zaštićeni, prenosi Tanjug.

U tom kontekstu, poručio je da je neko samo želio da napravi cirkus i nanese štetu sopstvenoj zemlji, jer je mural, koji je na kraju uništen, mogao da bude uništen bilo kad i bez “pravljenja svetkovina od toga”, uz primjedbu da oni koji se bore navodno protiv ratnih zločinaca za osam ili devet godina nijesu uklonili tablu sa imenom Aćifa Efendije u Novom Pazaru, kojeg je domaći sud osudio za zločine.

Na pitanje kako komentariše jučerašnja dešavanja u vezi sa muralom, te kakvu je poruku Srbija time poslala, i hoće li inicirati njegovo uklanjanje, Vučić je konstatovao da je mural uklonjen, kao i da je policija svakako čuvala javni red i mir, a da bi u suprotnom svi pitali zašto tamo nije bilo policije, da spriječi eventualni sukob suprtostavljenih grupa.

“Taj mural je uništen, što demantuje sve što ste rekli, to da je policija štitila mural. Da jeste, niko ga ne bi uništio. Policija je štitila građane od međusobnih sukoba”, rekao je Vučić.

Dodao je da je tamo bilo 100 prema 85 pripadnika dvije grupacije, a da su zaštićeni bili upravo oni koji su kukali da nisu zaštićeni.

“Njih je trebalo štititi, a ne one druge. Da nije bilo policije, pitali biste što policija nije štitila sve njih, kad su svi znali da će obje grupe da se pojave, da će doći do fizičkog obračuna… “, primijetio je Vučić.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Miki

Glavni četnički argument , a što ovaj ovo a što onaj ono , kod njih je ovo u njih je ono , mrš breee

Bajo

opet uhvacen u laži . Mural očišćen i obnovljen . Policije nigdje . A zar ulica tog Efendije pravda postavljanje murala ? Jednog krvnika i glupaka . Monstruma.

CG

Ovaj narod boluje od neizlječive bolesti ! Samo što dalje od njih ! Čast izuzecima !