12 °

max 18 ° / min 12 °

Nedjelja

06.10.

18° / 12°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

17° / 15°

Četvrtak

10.10.

20° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Subota

12.10.

22° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Brnabić o razgovoru Vučića i Putina: Izloženi smo velikim pritiscima, ali Srbija ne mijenja poziciju

Izvor: EPA

Region

Comments 1

Brnabić o razgovoru Vučića i Putina: Izloženi smo velikim pritiscima, ali Srbija ne mijenja poziciju

Autor: Antena M

  • Viber

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je sjutrašnji razgovor predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom o gasnom aranžmanu od izuzetne važnosti i da su za Srbiju najvažnije tri teme – količina gasa, cijena i sigurnost u snabdijevanju.
 
„Uslove određuje ruska strana. Ono u šta sam sigurna je da će Vučić učiniti sve da obezbjedi najbolji mogući ugovor za nas, kao što je to uradio posljednji put kad su razgovarali krajem prošle godine“, rekla je Brnabić za Radio televiziju Srbije (RTS), navodeći da je obezbjedijivanje energenata „jednačina sa mnogo nepoznatih“ jer je situacija komplikovana.

Govoreći o količinama gasa koje smo imali ranije, ona je navela da je „naša industrija rasla tako da sada trošimo duplo više gasa nego nekada i želimo da obezbedimo takvu količinu kako bi nastavila da se razvija“.

„Izloženi smo ogromnim pritiscima jer nismo uveli sankcije Rusiji“

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je Srbija izložena ogromnim pritiscima jer je jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji.

„Naša pozicija je potpuno u skladu sa medjunarodnim pravom i našim nacionalnim interesima. Nije laka, ali se borimo svaki dan da je održimo“, rekla je Brnabić za Radio televiziju Srbije (RTS), navodeći da Srbija takvu svoju poziciju ne mijenja.

Navela je da se nada da poziciju Srbije razuijeju, ili makar čuju, partneri iz Rusije, Evropske unije, SAD i drugih zemalja.

 Ona je rekla da ta pozicija znači nepovredivost teritorijalnog integriteta medjunarodno priznate države, kao što je Srbija.

„Ne možete se kleti u nepovredivost teritorijalnog integriteta Ukrajine a istovremeno da taj princip ne važi za Srbiju. Zato je i pozicija Srbije jako specifična i to bi svi trebalo da razumiju, ili bar čuju. Mi smo platili najveću cijenu za takvo kršenje medjunarodnog prava“, rekla je Brnabić.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

mb

Ne ne ne mjenajte… ostajete najodanije sluge rusije… nista novo