20 °

max 20 ° / min 12 °

Nedjelja

29.09.

20° / 12°

Ponedjeljak

30.09.

20° / 9°

Utorak

01.10.

20° / 9°

Srijeda

02.10.

20° / 12°

Četvrtak

03.10.

17° / 15°

Petak

04.10.

20° / 16°

Subota

05.10.

20° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na potjernici osumnjičeni za planiranje atentata na Kurtija, sa jakim vezama u crnogorskom podzemlju

Izvor: Boldnews.al

Region

Comments 3

Na potjernici osumnjičeni za planiranje atentata na Kurtija, sa jakim vezama u crnogorskom podzemlju

Izvor: Boldnews.al

Autor: Antena M

  • Viber

Albansko specijalno tužilaštvo raspisalo je 15 naloga za hapšenje poznatih ličnosti iz kriminala, biznisa, pravosuđa i policije, nakon što su imali uvid u tajne poruke preko "Skaj" aplikacije, a na listi traženih je i Prek Kodra iz Skadra. Njega su ranije kosovske vlasti sumnjičile da je planirao atentat na Albina Kurtija. Kako je prenio "boldnews.al", Kodra je osumnjičen i za jake veze sa crnogorskom mafijom.

Vlada Kosova potvrdila je prošle godine pisanje pojedinih medija da je u 2021. godini postojao plan za ubistvo premijera Kosova Albina Kurtija.

Kako je navedeno u tadašnjem saopštenju Vlade, obavještajna agencija Kosova obavijestila je Kurtija o ovom slučaju. To je tada prenijela i agencija Anadolija.

Uz to je A2 Njuz, koji je imao pristup dokumentima o ovom slučaju, naveo da je osumnjičeni za sprovođenje ovog plana bio Prek Kodra, koji živi u Skadru i posluje u Tropoji, Uroševcu i Dečanima. Kodra se opisuje kao "vješt snajperista". 

Portal "boldnews.al" prenosi da je u okviru šifrirane operacije "Metamorfoza”, albansko tužilaštvo raspisalo 15 naloga za hapšenje osoba osumnjičenih za više ubistava i nekoliko pokušaja atentata. 

"Među traženim osobama je i 47-godišnjak Prek Kodra. Kosovski mediji su prije godinu dana, pozivajući se na obavještajne izvještaje, prenijeli da je Kodra osumnjičen za planiranje ubistva premijera Albina Kurtija, ali i Džavita Halitija i Ismeta Hadže", navedeno je u članku.

Prema dokumentu Antiterorističke jedinice, uloga Kodre u seriji atentata sa ciljem političke destabilizacije Kosova bila je da izvodi akcije. Opisan je kao neko ko je znao da koristi i snajpersku pušku.

"Osumnjičen je i za jake veze sa crnogorskom mafijom, bratanićem za kojeg se tvrdi da je bio umiješan u šverc droge i da je imao pravne probleme u Crnoj Gori. Što se tiče akcije albanskog tužilaštva, nazvane "Metamorfoza“, nijesu poznati konkretni detalji za šta je Kodra optužen i kakva je njegova uloga mogla biti u nekom od atentata na sjeveru zemlje", navedeno je u članku.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Dzemal

@Vanja Tako je.Kriminalci skrgucu zubima na Albina Kurtija , a najvise oni koji jos nisu otkriveni, a boje se da ce ako Kurti ostane na vlasti svakako biti otkriveni.Ti su najglasniji dok ovi za koje se zna pokusavaju poobjeci ili traze jatake za svjedoke.

Bajo9

U Crnoj Gori moze biti u vezi samo sa jednim klanom. Onim bratskim . Ljudi u sta je sve kudravo umjesan. Nije ni cudo sto kopa i rukama i nogama da ne izgubi uticaj. Logicno. Ima li iko ko bi volio da tada bude na njegovom mjesto. Naravno ovo se odnosi na obog Kodru. Zar ne.

Vanja

Atentat na njega je vjerovatno ozbiljno planiran, za razliku od onih 326 izmisljenih na Vucica. Kurti smeta albanskim, kao i srpskim, kriminalcima.