23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ljupčo Palevski-Palčo, osumnjičen za otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i 74-godišnjeg Pančea Žežovskog, uhapšen je večeras

Izvor: Screenshot

Region

Comments 0

Ljupčo Palevski-Palčo, osumnjičen za otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i 74-godišnjeg Pančea Žežovskog, uhapšen je večeras

Izvor: Blic

Autor: Antena M

  • Viber

Povodom njegovog hapšenja, ministar unutrašnjih poslova, Oliver Spasovski sazvao je vanrednu konferenciju za medije, sa početkom u 22.30 časova.

"Poštovani građani i novinari. Danas je podignuta krivična prijava protiv 5 lica, koja je najavljena juče, jedan za otmicu i ubistvo, trojica za otmicu i pomaganje u ubistvu i jedan za pomaganje u ubistvu. Ono što želim lično da vam kažem, kao čovek i građanin Severne Makedonije. Od kolega iz Turske smo dobili da je uhapšen glavni organizator i počinilac ovog groznog dela na njihovoj teritoriji. Ovo je bila poslednja karika ovog monstruoznog lanca", naveo je ministar Spasovski.

"Ovaj monstrum je kriv za dvostruko ubistvo, za njim je bila raspisana međunarodna poternica, Lj.P. za kidnapovanje i ubistvo. Crvena potjernica", rekao je on.

On je dodao i da je Ljupčetu određen pritvor u odsustvu, odnosno dok ne bude isporučen Makedoniji.

Spasovski se zahvalio Interpolu, Republici Srbiji, Republici Turskoj na saradnji.

Spasovski je rekao da je prijava od 100 stranica već podnijeta protiv četiri osobe. Glavni fokus konferencije za novinare je da je u Turskoj uhapšena osoba LJ.P. koji  je glavni planer, koordinator i izvršilac zločina.

Za njim je poslata crvena potjernica. Procedura za ekstradicioni pritvor je u rukama Ministarstva pravde, a potom će izaći pred lice pravde. „Pravda je savest, ne lična, već savest celog čovečanstva. Zato bi pravda trebalo da bude brza i u potpunosti sprovedena, naglasio je Spasovski na konferenciji za novinare.

Prema tamošnjim medijima, uhapšen je na aerodromu u Turskoj nakon što je za njim raspisana međunarodna potjernica, prenosi portal "A1on".

Vanja Đorđevska je oteta 27. novembra ispred zgrade u kojoj je živjela, kada je ujutru krenula u školu. Nekoliko sati kasnije je i ubijena. Istraga je pokazala da je motiv otmice bilo koristoljublje. Istraga se vodi i protiv njenog oca, za kog policija tvrdi da je otmičarima dao podatke o ćerki i njenom kretanju. Cilj je bio da se iznudi novac od njegove bivše supruge, a Vanjine majke.

Tijelo djevojčice pronađeno je u nedjelju 3. decembra u okolini Skoplja.

Istog dana pronađeno je i tijelo penzionisanog frizera iz Velesa Panča Žežovskog, koji je nestao 22. novembra. Njegov auto je korišćen u otmici djevojčice, a policija ga je pronašla zapaljenog.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR