23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Otvoreno pismo nedjeljnika "Radar" Vučiću, Vučeviću, Dačiću i Ristiću povodom napada na novinara Vuka Cvijića

Region

Comments 1

Otvoreno pismo nedjeljnika "Radar" Vučiću, Vučeviću, Dačiću i Ristiću povodom napada na novinara Vuka Cvijića

Izvor: Autonomija.info

Autor: Antena M

  • Viber

Redakcija Radar poslala je otvoreno pismo predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, premijeru Milošu Vučeviću, ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću i ministru informisanja i telekomunikacija Dejanu Ristiću povodom napada na novinara tog nedjeljnika Vuka Cvijića.

Pismo prenosimo u cjelosti:

„Novinar Radara Vuk Cvijić fizički je napadnut u srijedu 29. maja, u Kosovskoj ulici ispred kafića “Garden food”. Ta zastrašujuća vijest ima svoj još zlokobniji dodatak – napao ga je Milan Lađević, urednik prorežimskog Srpskog telegrafa, u prisustvu još jednog novinara tog tabolida. Ni udarac pesnicom u vilicu i obaranje na zemlju nijesu bili dovoljni, već i prije nego što je policija izašla na uviđaj, redakcija Srpskog telegrafa je, po običaju, lansirala na svom portalu lažnu vijest u kojoj navode da je Cvijić nasrnuo na Lađevića.

Već godinu dana, sa drugim nezavisnim medijima u Srbiji, upozoravamo da smo kao društvo ušli u opasnu spiralu nasilja – na žalost, podstaknutu od strane vlasti i medija koji su im bliski. Propagandno izvrtanje činjenica i zataškavanje stanja u kome se društvo nalazi ne može prikriti i zaustaviti nasilje koje raste iz dana u dan i prijeti nezaustavljivom eskalacijom.

Redakcija Radara najoštrije osuđuje napad na našeg novinara. Zahtijevamo od nadležnih institucija sistema da do kraja istraže sve činjenice koje su dovele do ovog napada i da počinioca najstrože kazne.

Nećemo dozvoliti da napad na Vuka Cvijića ostane još jedan u nizu neriješenih slučajeva. O napadu na jednog od vodećih istraživačkih novinara u Srbiji obavijestićemo sve relevantne domaće i međunarodne organizacije i profesionalna udruženja.

Ovim pismom se obraćamo nadležnim institucijama, ali i predsjedniku države koji je, kao nosilac apsolutne vlasti i moći, najodgovorniji za sve veće nasilje u društvu“.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Citalac

Obavjestsvajte!Nazalost, u kriminalnoj Srbiji nema drugog puta. Zemlja u kojoj je predsjednik drzave, gost emisije zajedno sa Karleusom i slika se sa njom, ne da je na dnu, nego je ispod njega.