15 °

max 19 ° / min 15 °

Petak

18.10.

19° / 15°

Subota

19.10.

20° / 16°

Nedjelja

20.10.

20° / 12°

Ponedjeljak

21.10.

20° / 12°

Utorak

22.10.

19° / 14°

Srijeda

23.10.

16° / 14°

Četvrtak

24.10.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Lajbah odgovorio Bajagi: Klasičan srpski humor i dementno ribarsko pretjerivanje

Izvor: N1/Bojana Janjić

Region

Comments 0

Lajbah odgovorio Bajagi: Klasičan srpski humor i dementno ribarsko pretjerivanje

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber
Istina je samo to, da su Ramštajn na početku bili veliki Lajbah fanovi i da su kod nas pronašli osnovnu inspiraciju za svoju muzičku i stilsku usmjerenost.

Legendarna slovenačka grupa Lajbah oglasila se poslije izjave Momčila Bajagića Bajage o njihovom odnosu sa bendom Ramštajn, nazvavši pričanje kolege iz Beograda „klasičnim srpskim humorom i dementnom ribarskim pretjerivanjem“

Podsjećamo, Momčilo Bajagić Bajaga je u podkastu „Agelast“ Galeba Nikačevića ispričao da je svojevremeno svirao sa Ramštajnom steinom na jednom festivalu u Sloveniji, a potom naveo i „anegdotu“, kako je tada njemački bend tražio da se upozna sa svojim idolima, grupom Laibach, ali oni to, navodno, nisu željeli, da vi zatim dvije godine kasnije Lajbah želio da bude predgrupa na turneji već etabliranog Ramštajna, ali ih je njemački bend odbio.

Ovim povodom, ekskluzivno za Hedlajner (Headliner), oglasila se legendarna slovenačka grupa saopštenjem koje prenosimo u cjelosti:

„S obzirom na to, da je izjava Momčila Bajagića Bajage o Ramštajnu u Lajbahu postala viralna, možda je ipak higijenski da se na nju odzovemo. Sa Bajagom, koji je inače simpatičan i respektabilan gospodin i relevantan popularni umjetnik, sreli smo se jednom u Beogradu, u SKC. Bilo je to bilo povodom našeg koncerta 1997 godine, kada je stavio svoje ime u odbranu Laibacha, jer je naš nastup u srpskome glavnom gradu (Hala sportova 14. novembar) tada skoro bio zabranjen“, navode iz Lajbaha.

 „No, priča, koju sada širi, spada više u folklor klasičnog srpskog humora i dementnog ribarskog pretjerivanja. Istina je samo to, da su Ramštajn na početku bili veliki Laibach fanovi i da su kod Laibacha pronašli osnovnu inspiraciju za svoju muzičku i stilsku usmjerenost. A da bi se Laibach ikada nudio Rammsteinu kao predgrupa, to nikako ne drži. Laibach je otklonio i saradnju sa U2, koji su u početku 90-ih izrazili želju, da nastupimo kao njihova predgrupa na stadionskoj turneji. Takvih poziva od velikih grupa bilo je još nekoliko. Mi smo se sa momcima iz grupe Rammstein inače nekoliko puta i susreli, ali to su bili uglavnom uljudni sastanci, jer su nas oni htjeli lično spoznati. Članovi Rammsteina su obično redovno dolazili na naše koncerte u Berlinu. U Sloveniji su Rammstein nastupili samo dva puta, februara 2005. (Hala Tivoli) i aprila 2013. (Arena Stožice). Spisak svih njihovih i naših nastupa – i još mnogo – toga može se proveriti na internetu, kao i podatak da li je Murska Sobota ‘tamo negdje’ na granici Austrije i Italije“, saopštio je Lajbah.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR