15 °

max 19 ° / min 15 °

Petak

18.10.

19° / 15°

Subota

19.10.

20° / 16°

Nedjelja

20.10.

20° / 12°

Ponedjeljak

21.10.

20° / 12°

Utorak

22.10.

19° / 14°

Srijeda

23.10.

16° / 14°

Četvrtak

24.10.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izbori u Srbiji: Zatvorena birališta, optužbe za neregularnosti, Vučić poručio - "ne tuče se narod, već batinaši tuku poštene ljude iz SNS"

Izvor: Screenshot Youtube (N1)

Region

Comments 0

Izbori u Srbiji: Zatvorena birališta, optužbe za neregularnosti, Vučić poručio - "ne tuče se narod, već batinaši tuku poštene ljude iz SNS"

Autor: Antena M

  • Viber

U Srbiji se danas održavaju lokalni izbori, a pored izbora za odbornike Skupštine grada Beograda, organizovani su u još 14 gradova i 74 opštine i gradske opštine.

Glasačka mjesta su zatvorena su u 20 sati.

Poslanik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta ocijenio je da je današnje glasanje na lokalnim izborima u Srbiji obilježio "niz nepravilnosti" za koje je optužio Srpsku naprednu stranku (SNS).

"Ono što smo danas imali prilike da vidimo jeste Kolumbija. Bili smo spremni na sve što se dešavalo a ono što nas dalje čeka je borba", rekao je Jovanović agenciji Beta.

Kandidat koalicije "Biramo Niš" za gradonačelnika Đorđe Stanković objavio je na društvenoj platformi X da se cijeli dan bore sa raznim nepravilnostima u ovom gradu.

"Sada smo bili i do predškolske ustanove 'Pčelica' za koji znamo da je bio kol centar SNS-a, gdje su se zaposleni krili ispod stola kada smo došli", napisao je Stanković.

Takođe je dodao, da ovo nije "jedina institucija koja se zloupotrebljava, već je SNS organizovao sva preduzeca da učestvuju u ovome".

Brnabić: 'Paralelne biračke spiskove' osmislila opozicija

Predsjednica Narodne skupštine i visoka funkcionerka vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Ana Brnabić izjavila je da Gradski odbor SNS-a ima spisak svojih i članova koalicionih partnera, te ocijenila da je frazu "paralelni birački spisak" osmislila opozicija "kako bi opravdala svoju lijenjost i bezidejnost".

"Mi u SNS-u imamo spisak naših članova, članova naših koalicionih partnera, naših sigurnih glasova, sigurnih glasova naših koalicionih partnera, članova porodice i prijatelja naših članova i simpatizera, kao i koalicionih partnera - te spiskove imaju ljudi u našim pozivnim centrima. Oni pozivaju ljude da ih zamole da glasaju i provjeravaju da li su glasali. To su ti spiskovi", napisala je Brnabić na društvenoj mreži X.

Na konstataciju novinarke N1 da danas tuku ljude po ulicama, predsjednica parlamenta je imala krajnje neobičnu i neprimjerenu  izjavu: „Vi bijete ljude po ulicama“.

Iza nje je na to odgovorio Vučić:

„Ne tuče se narod, već batinaši tuku poštene ljude iz SNS, jer SNS ne mogu da pobijede i večeras ćemo da pobijedimo još ubjedljivije nego prošli put, da biste se vi još više radovali“, odgovorio je.

U Zemunu napadnut član opozicione koalicije

Radomir Lazović iz Zeleno-lijevog fronta objavio je na društvenoj mreži Fejsbuk da je fizički napadnut njihov član mobilnog tima koji je otkrio korišćenje paralelnog biračkog spiska.

"Upravo su u Zemunu članu našeg mobilnog tima, koji je otkrio korišćenje paralelnog biračkog spiska na biračkom mjestu koje je nadgledao, razbili glavu ciglom. Čovjek je u urgentnom centru", napisao je Lazović na Fejsbuku.

Novinar portala Danas napadnut ispred Novosadskog sajma

Novinara portala Danas Uglješu Bokića je nepoznat muškarac udario ispred Novosadskog sajma dok je snimao ljude koji su izlazili iz kol centra Srpske napredne stranke u toj zgradi.

Novinar je snimio mobilnim telefonom trenutak napada.

Njemu su u Urgentnom centru konstatovana povreda - nagnječenje grudne kosti, objavio je Danas.

"Dok je naš novinar snimao i pokušavao da uradi anketu (s građanima koji su izlazili sa Sajma - vjeruje se aktivistima kol-centra SNS), jedan muškarac sa kačketom mu je uhvatio telefon i zadao mu udarac pesnicom u grudi", naveo je Danas.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) ocijenilo je da su profesionalni novinari u Novom Sadu izloženi napadima i da su tabloidi plasirali lažne vijesti o njima s ciljem da ih spriječe da izvještavaju o tome kako teče izborni proces u Novom Sadu.

Član opštinske izborne komisije Branislav Kevenski izjavio je da je napadnut dok se vraćao u Bački Petrovac sa redovnog obilaska biračkih mjesta u Kulpinu na sjeverozapadu Srbije.

On je za N1 izjavio da su ga napadači najprije obišli autom, a onda su se vratili i prepriječili mu put, tako da je morao da zaustavi svoj automobil.

Dodaje da su iz automobila izašla trojica batinaša u crnim majicama i pokušali da ga izvuku iz automobila, međutim u tome nisu uspjeli, jer je bio zaključan.

Jedan od njih je, kaže Kevenski, vikao i vrijeđao ga, dok je drugi šutirao automobil, nakon čega su se vratili u svoj auto i odvezli u pravcu Kulpina.

Član opštinske izborne komisije je nakon toga slučaj prijavio policiji, i dao u policijskog stanici zvaničnu izjavu o incidentu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR