23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Niška opozicija ušla u GIK: Ne izlazimo dok ne pregledamo sav materijal, sumnjamo u velike zloupotrebe

Izvor: N1

Region

Comments 0

Niška opozicija ušla u GIK: Ne izlazimo dok ne pregledamo sav materijal, sumnjamo u velike zloupotrebe

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Predstavnici opozicione liste “Biramo Niš” ušli su u prostorije Gradske izborne komisije u Nišu i kažu da neće izaći dok ne pogledaju izborni materijal jer sumnjaju na velike zloupotrebe, a kada sve pregledaju, kažu, podnijeće primjedbe, pa i krivične prijave ako to bude potrebno. Zahtjev za uvid podnijeli su i iz Grupe građana “Dr Dragan Milić” i oni poručuju da će braniti svaki glas, prenio je portal Južne vesti.

Ana Eraković sa liste “Biramo Niš” kaže da će opozicija pokušati da dođe do izvještaja koji im je saopštio njihov član Izborne komisije, a koji pokazuje da na osnovu 100% obrađenih podataka Srpska napredna stranka ima 29 mandata, odnosno 30 sa Ruskom strankom, pri čemu opozicija ima većinu od 31 mandata.

„Oni su morali da imaju izvještaj koji je softver izbacio, a koji nisu iznijeli u javnost – navodi ona“, rekla je Eraković, prenose Južne vesti.

Dragana Milutinović sa te liste vjeruje da postoje ozbiljne zloupotrebe i ističe da je “vrh ledenog brijega” navodno “pucanje” aplikacije.

„Umjesto 100 odsto obrađenih podataka, što je bila informacija svim članovima stalnog i proširenog sastava GIK-a u 5 sati, u 12 sati su dobili informaciju da to baš i nije tako, da tu fali obrada devet zapisnika i izbornog materijala. Idemo da pregledamo tih devet i još pedesetak zapisnika“, kaže Milutinović.

Građane moli da budu strpljivi i navodi da se opozicija bori za svaki glas, iako znaju da “pokušavaju da kradu i da daju Ruskoj stranci mandat koji im ne pripada”.

Zaključuje da to neće dozvoliti, a zahtjeve za uvid u materijal podnijele su, kaže, i liste “Ujedinjeni – Nada za Niš” i Kreni-promijeni.

Danas je to učinila i Grupa građana “Dr Dragan Milić”, a Gradska izborna komisija ima rok od 24 sata da im dozvoli uvid, ističe Milena Vakić sa njihove liste.

Kaže da su u saradnji sa drugim opozicionim grupacijama obavili raspodjelu – ko će gledati koja biračka mjesta.

„Na pojedinim biračkim mjestima javile su se određene sumnje. Negde je došlo do nepoklapanja broja birača, negdje nije bilo odgovarajućeg izbornog materijala, ne možemo mi dok ne pogledamo materijal da bilo o čemu govorimo“, ističe Vakić.

Što se tiče regularnosti proglašenja liste Ruske stranke, navodi da su partije koje su predavale liste obraćale pažnju na sebe i te svoje liste i da, koliko zna, nije niko priložio prigovor na proglašenje te liste.

Ipak, zaključuje da u pravnom smislu nije kasno da se tu nešto promijeni.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR