23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na Svesrpskom saboru Mandić i Knežević; Porfirije: Ne sabiramo se ni protiv koga

Izvor: X nalog Andrije Mandića

Region

Tag Gallery
Comments 2

Na Svesrpskom saboru Mandić i Knežević; Porfirije: Ne sabiramo se ni protiv koga

Izvor: Mina/Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Poglavar Srpske pravoslavne crkve Porfirije poručio je u Hramu Svetog Save u Beogradu na početku Svesrpskog sabora, da su se sabrali da se pomole Bogu za jedinstvo duhovno, sabornost naroda, kao i za mir među svim ljudima i svim narodima.

Molebanom za Srbiju i Republiku Srpsku počeo je Prvi svesrpski sabor pod nazivom „Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska“.

Saboru prisustuvuje i predsjednik crnogorske Skupštine Andrija Mandić, kao i lider Demokratske narodne partije Milan Knežević.

„Sabiramo se da bismo darove koje smo dobili od Boga upotrijebili za dobro u slavu Božiju zbog svega i za sve. Riječju, ne sabiramo se protiv bilo koga, nego se sabiramo za – za dobro najprije svoje, ali i svih koji žive sa nama i oko nas", rekao je Porfirije tokom molebana kojem su prisustvovali predsjednici Srbije i RS, Aleksandar Vučić i Milorad Dodik.

Porfirije je dodao da svaki drugi cilj i sadržaj sabiranja nije njihov, i da neće i ne može biti blagosloven.

On je naglasio da je „ne tako davno, prije samo par decenija bilo nezamislivo da se pravoslavni Srbi okupe sa svih strana u hramu Božijem sa državnim rukovodstvom, sa istaknutim predstavnicima društva, privrede, kulture, vojske i da čuju majčinsku toplu riječ Crkve koja ne pravi razliku među djecom“.

"Mnogima je to nezamislivo i danas. Crkva i njih i sve druge neprestano poziva i vapi raširenih ruku da dođu u bratski zagrljaj, u dom Božiji, u dom Svetog Save pomiritelja i ujedinitelja braće i naroda“, poručio je Porfirije, prenosi N1.

Vučić je poslije molebana pozvao da se glasno kaže da srpski narod najviše želi mir i da u slozi i uzajamnom poštovanju živi sa svojim komšijama. 

„Molimo se da sve nesloge ostanu iza nas, da pošaljemo poruku mira, sloge i bratske ljubavi, da glasno kažemo da srpski narod najviše želi mir, jer je najveću cijenu uvijek plaćao kada mira bilo nije. Da u slozi i uzajamnom poštovanju živimo sa svojim komšijama, da zajedno napredujemo i sami biramo svoju budućnost,“ napisao je Vučić na Instagramu.

Mandić je na Iks nalogu objavio da je delegacija NSD-a prisustvovala molebanu, kao i da se sastao sa premijerom Srbije.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

savo d.

I treba da se Bogu pomolite. I da ga zamolite da vam oprosti sve grijehe. Ove dosad i ove posad.

saci

Da je 25% istinito to sto je Porfirie reko (a nije) bilo bi dovoljno, al nazalost ne moze im niko povjerovat na njihove besjede jer cim zinu la.u