26 °

max 27 ° / min 17 °

Četvrtak

04.07.

27° / 17°

Petak

05.07.

29° / 17°

Subota

06.07.

30° / 20°

Nedjelja

07.07.

32° / 21°

Ponedjeljak

08.07.

34° / 24°

Utorak

09.07.

36° / 22°

Srijeda

10.07.

36° / 24°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bulj: One koji su glasali za Rezoluciju o Jasenovcu proglasite nepoželjnima

Region

Tag Gallery
Comments 11

Bulj: One koji su glasali za Rezoluciju o Jasenovcu proglasite nepoželjnima

Izvor: Index hr

Autor: Antena M

  • Viber

Hrvatski poslanik Mosta Miro Bulj uputio je danas u saborsku proceduru zaključak kojim bi sve poslanike u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u logorima Jasenovac, Dachau i Mauthausen proglasili nepoželjnim u Hrvatskoj, "personom non grata".

Uputio sam zaključak da se Vlada RH obaveže da crnogorske poslanike proglasi "personom non grata” zbog instrumentalizacije sjećanja na žrtve Jasenovca u svrhu ostvarivanja ciljeva politike "Srpskog sveta", nastavka velikosrpske politike iz 90-ih godina, rekao je Bulj u slobodnom iznošenju stava u ime kluba Mosta.

Dodaje da je ta inicijativa pokrenuta prijedlogom Predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića, "četničkog vojvode i lidera prosrpske opcije, koji je", kaže, "produžena ruka srpskog predsjednika Aleksandra Vučića u Crnoj Gori".

Bulj je u ime Kluba Mosta, pozvao da se crnogorski poslanici koji su glasali za navedenu Rezoluciju proglase nepoželjnima u Hrvatskoj te "nastavi podržavati evropski put Crne Gore".

Jurčević podržao Buljev prijedlog

Crnogorsku Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu neprihvatljivom, nevjerovatnom i bizarnom ocijenila je Danica Baričević u ime Kluba HDZ-a.

"Neprihvatljivo je da država koju Hrvatska smatra dobrosusjedskom i kojoj je godinama pomagala da uđe u NATO. I koja u budućnosti možda uđe i u EU, donosi sada takvu rezoluciju", naglasila je HDZ-ova poslanica.

"I najnaivnijima je jasno zašto su vladajući u Crnoj Gori to učinili upravo sada, kao vjerni vazali onih koji trenutno vladaju Srbijom zacijelo su dobili uput da pod bilo koju cijenu skrenu pažnju srpske, crnogorske i svjetske javnosti s činjenice da je u Skupštini Ujedinjenih nacija 23. maja 2024. usvojena Rezolucija o Međunarodnom danu sjećanja na genocid u Srebrenici", rekla je Baričević.

Josip Jurčević (Klub Hrvatskih suverenista, stranke Pravo i pravda i nezavisnog zastupnika Josipa Jurčevića) podržao je prijedlog Bulja da se crnogorski poslanici proglase nepoželjnima u Hrvatskoj. No smatra, da problem nije u Beogradu, Crnoj Gori ni u EU već u hrvatskim institucijama koje su, kaže, blokirane.

"Svi događaji i vrijednosti Domovinskog rata se kriminalizuju od pravosudne, naučne kulturološke i druge nivoe a sve što je bio jugokomunistički režim se rehabilituje", kazao je Jurčević.

Komentari (11)

POŠALJI KOMENTAR

Toza

Najbolje da zabranite ulazak u CRO svima koji ne misle kao Bulj.

Sve vi cvjetalo

A nemote kumim ve bogom. Dje ce ove izdajnicke dinare potrosit, e su navikli u Lidl, Miler, Kauflend da kupuju i oblace se.

Oscar

Ovaj idijotski potez ruskih slugu, treba vas Hrvatsku i EU da podstakne da što prije primite nas CG u EU...samo tako će nestati moć Vučica u CG njegova moc u Srbiji i nestace tzv spc u CG koja je okupatorska crkva protiv kanona pravoslavlja evo preko 100 g. Obo su uradili jer je to u interesu njihove crkve. Kada uđemo u EU onda oni nestaju a i Hrvatska vraće njenu HPC, tada je srbski polisvijet .mrtav