21 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zabrana kretanja šumama u Sjevernoj Makedoniji

Izvor: Pixabay (Valiphotos)

Region

Comments 0

Zabrana kretanja šumama u Sjevernoj Makedoniji

Autor: Antena M

  • Viber

U Sjevernoj Makedoniji danas je uvedena potpuna zabrana kretanja u šumama i po šumskom zemljištu.

Tu zabranu je uvelo makedonsko Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede na zahtjev Javnog preduzeća Nacionalne šume, zbog, kako se navodi, povećane opasnosti i prevencije pojave šumskih požara na otvorenom prostoru.

Kako je saopštilo Ministarstvo, potpuna zabrana kretanja u šumama i po šumskom zemljištu uvodi se na teritoriji kojom gazduje Javno preduzeće Nacionalne šume, počinje od 15. jula i trajaće do dana ukidanja od šest do 20 sati.

Potpuna zabrana kretanja u šumama, precizira se, trajaće do procjene da je smanjen rizik od šumskih požara, a kretanje u šumama biće dozvoljeno samo uz pismeno odobrenje podružnica preduzeća Nacionalne šume, za područje kojim gazduju, prenosi Radio Slobodna Evropa.

"Za nepoštovanje ove potpune zabrane kretanja u šumama i šumskom zemljištu, fizička lica koja budu zatečena u kretanju u šumi i šumskom zemljištu, u skladu sa članom 106. Zakona o šumama, kazniće se novčanom kaznom od 1,5 do dvije hiljade EUR u denarskoj protivvrijednosti", navelo je Ministarstvo.

U Sjevernoj Makedoniji je 13. jula proglašena krizna situacija zbog požara u trajanju od 30 dana na teritoriji cijele države.

Centar za upravljanje krizama je objavio da je jutros na teritoriji države bilo aktivno ukupno devet požara, kao i da su u pomoć iz Turske stigla dva protivpožarna aviona i jedan helikopter. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR