19 °

max 25 ° / min 14 °

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

23° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 15°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

21° / 16°

Četvrtak

26.09.

23° / 15°

Petak

27.09.

26° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Roditelji zaboravili dijete na pumpi u Hrvatskoj

Izvor: Pixabay, ilustracija

Region

Comments 1

Roditelji zaboravili dijete na pumpi u Hrvatskoj

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Policijski službenici Stanice granične policije Imotski pronašli su 11-godišnju djevojčicu koju su roditelji, strani državljani, zaboravili na odmorištu Rašćane na auto-putu A1 kod Vrgorca na putu do mora.

Kako su saopštili iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske županije, ljetne zbrke, gužve i žurba ponekad dovode do stresnih situacija, a jedna takva dogodila se 1. avgusta na auto-putu A1 na odmorištu Rašćane.

Naime, policiju je pozvao zaposleni na benzinskoj pumpi koji je privjavio da na telefonskoj vezi ima osobu koja navodi da im je izgubljeno dijete – strana državljanka koja je ostala na odmorištu. Majka je uplašenim glasom objasnila da putuju u grupi s nekoliko vozila, da se nalaze na području Zadra i da su tek sada primijetili da se u vozilima ne nalazi djevojčica od 11 godina, a posljednji put su stali na odmorištu Rašćane.

Pošto su putovali s nekoliko vozila roditelji su mislili da je djevojčica sjela u drugi automobil, ali kada su ponovo stali na pauzu shvatili su da je nema i da je vjerovatno ostala na Rašćanima.

Policajci su obavili telefonski razgovor s majkom, zatražili fotografiju djevojčice, pregledali videonadzor i pretražili sve prostorije na benzinskoj pumpi i na spoljnom dijelu pronašli djevojčicu koja odgovara opisu, kažu iz policije.

Dodaju da su policajci prišli djevojčici, predstavili se i ponudili joj pomoć, ali su utvrdili da ne govori engleski jezik. U razgovor se uključila strana državljanka koja je prevodila i pomogla policajcima u komunikaciji s djetetom.

Djevojčica nije bila povrijeđena, ali je bila uplašena. Rekla je da joj je mobilni telefon ostao u autu i da nije mogla nikoga da pozove, pa je onda tako uplašena i uplakana izašla na spoljni dio odmorišta gdje su je policajci i pronašli.

Policajci su umirli dijete i rekli joj da su u kontaktu s porodicom, kao i da će ih zajedno sačekati da se vrate po nju. Uplašeni roditelji stigli su poslije nekoliko sati, a djevojčica sve vrijeme bila s policajcima.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Javor

Hvala Bogu za jedan lijep gest policije.