24 °

max 24 ° / min 14 °

Nedjelja

22.09.

24° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 15°

Utorak

24.09.

21° / 16°

Srijeda

25.09.

22° / 16°

Četvrtak

26.09.

23° / 15°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

25° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U akciji Policije Kosova zatvoreno devet objekata Pošte Srbije

Izvor: schreenshot

Region

Comments 1

U akciji Policije Kosova zatvoreno devet objekata Pošte Srbije

Izvor: radio slobodna evropa

Autor: Antena M

  • Viber

Kosovska policija danas zatvorila devet objekata Pošte Srbije na sjeveru Kosova, potvrđeno je za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Zamjenik direktora kosovske policije za sjeverni region Veton Elšani izjavio je da su zatvorena tri objekta Pošte Srbije u Sjevernoj Mitrovici, tri u opstini Leposavić, dva u Zvečanu, te jedna u Zubinom Potoku.

Radnik Pošte u Zvečanu rekao je za Radio Slobodna Evropa da su policajci blokirali ulaz u objekat, nakon čega više niko nije mogao da uđe.

Prema njegovim riječima, tokom akcije policijski službenici su provjeravali dokumenta.

Veton Elšani je izjavio da je akcija počela nakon informacija dobijenih od strane Regulatornog organa za elektronske i poštanske komunikacije (ARKEP) da privredni operateri posluju na teritoriji Kosova bez dozvole i bez registracije u Agenciji za poslovne registre na Kosovu (ARBK).

"Informacija se pokazala tačnom, u kom slučaju je policija obavijestila državnog tužioca i nastavljamo po njegovim ovlašćenjima", rečeno je, između ostalog, u odgovoru.

Srpska lista, najveća partija srpske zajednice na Kosovu, osudila je akciju Policije Kosova, uz ocjenu da se njom "krše sporazumi postignuti u Briselu 2015. pod pokroviteljstvom Evropske unije".

"Time se čitav dijalog i njegova zaostavština anuliraju a Evropska unije srozava svoj ionako slab autoritet i ugled koji ima u očima srpskog naroda", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Dodaju da ukidanje poštanskih usluga poslije ukidanja dinara "predstavlja najteži udarac za funksionisanje srpskih institucija i pružanje usluga građanima na ovim prostorima".

Direktor Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije Petar Petković je akciju Policije Kosova nazvao "protivpravnom", a premijera Kosova Aljbina (Albin) Kurtija optužio da time "direktno provocira ratni sukob".

"Očigledno je da želi da izazove sukobe na terenu po svaku cijenu, a sve naočigled međunarodne zajednice", naveo je Petković u saopštenju.

Ocijenio je da je akcija policije sprovedena "mimo svih sporazuma" postignutih između Kosova i Srbije i pozvao međunarodnu zajednicu da reaguje.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Javor

Zamislite da u Švicarskoj posta Njemačke ili Austrije otvore saltere ili obratno. Bravo Kurti, tako se vodi Drzava.