25 °

max 25 ° / min 14 °

Nedjelja

22.09.

25° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 15°

Utorak

24.09.

22° / 16°

Srijeda

25.09.

22° / 17°

Četvrtak

26.09.

24° / 15°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić:  Kurtijevo  ponašanje je "pokušaj izazivanja ratnog sukoba"

Izvor: EPA-EFE

Region

Comments 1

Vučić: Kurtijevo ponašanje je "pokušaj izazivanja ratnog sukoba"

Izvor: radio slobodna evropa

Autor: Antena M

  • Viber

Evropska unija saopštila je  da današnje zatvaranje devet ekspozitura Pošte Srbije na severu Kosova smatra jednostranim i nekoordinisanim korakom kosovskih vlasti, čime se krše sporazumi koje su Kosovo i Srbija postigli u okviru Dijaloga uz podršku EU.

Portparol Evropske unije je naveo da EU poziva kosovsku vladu da preispita odluku i pronađe rješenje za to pitanje putem pregovora u okviru Dijaloga.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je da je ponašanje kosovskog premijera Aljbina Kurtija (Albin) "pokušaj izazivanja ratnog sukoba".

"Mi ne želimo rat, želimo da sačuvamo mir. Kurti to radi smišljeno i organizovano i uz podršku pojedinih zapadnih sila", naveo je Vučić.

Vučić je saopštenje Evropske unije nazvao "sramotnim i bezobraznim" zbog poziva da se pronađe rješenje putem pregovora u okviru Dijaloga, rekavši da postoji sporazum iz 2015. o telekomunikacijama i Pošti Srbije, tvrdeći da je taj sporazum "brutalno pregažen".

Naveo je da je razgovarao sa predstavnikom EU za dijalog Srbije i Kosova Miroslavom Lajčakom i da je proslijedio "nedvosmislenu poruku".

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Legenda

Ovako u prvoj liniji Mandić vojvoda iza njega Pipun Adjutant.U pozadini Vučković Đukanović iz cedisa i novi u vladi a barjaktarka Kordić i.zamjenica Vukicević.Pravac Prizren sa Vućicem i Vulinom.Svaka čast gospodine Kurti