15 °

max 22 ° / min 14 °

Subota

12.10.

22° / 14°

Nedjelja

13.10.

20° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

22° / 14°

Utorak

15.10.

22° / 13°

Srijeda

16.10.

22° / 11°

Četvrtak

17.10.

19° / 13°

Petak

18.10.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Gradonačelnik Vajmara čestitao profesoru Gruhonjiću Nagradu za ljudska prava

Izvor: Autonomija

Region

Comments 0

Gradonačelnik Vajmara čestitao profesoru Gruhonjiću Nagradu za ljudska prava

Izvor: Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Autor: Antena M

  • Viber

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) sa ponosom i zadovoljstvom obavještava javnost da je gradonačelnik njemačkog grada Vajmara Peter Klajne (Kleine) čestitao danas univerzitetskom profesoru i programskom direktoru NDNV-a Dinku Gruhonjiću Nagradu za ljudska prava koju tradicionalno dodjeljuje taj grad.

“Savjetodavni odbor za Nagradu za ljudska prava i Gradsko vijeće Vajmara odlučili su da vam dodijele Nagradu za ljudska prava Grada Vajmara 2024. godine za vašu neumornu posvećenost poštovanju ljudskih prava u Srbiji i vašu predanost slobodi medija. Iskreno vam čestitam na tome!”, naveo je Klajne u pismu Gruhonjiću.

Podsjetio je da Grad Vajmar tu nagradu dodjeljuje kao znak solidarnosti sa svim neimenovanim žrtvama progona, mučenja i drugih kršenja ljudskih prava u svijetu.

“U 30 godina postojanja Nagrade za ljudska prava Grada Vajmara, cilj je da se skrene pažnja na kršenja ljudskih prava i da se oda počast ljudima koji svoju energiju posvećuju zaštiti ovih univerzalnih prava. S obzirom na trenutnu globalnu političku situaciju, ovo je hitnije nego ikad”, naveo je Klajne.

On je pozvao Gruhonjića na dodjelu nagrade, koje će se održati 6. decembra ove godine.

"Istovremeno u Srbiji, predsjednik vlade Miloš Vučević nastavlja sa ugrožavanjem bezbjednosti kolege Gruhonjića i studenata Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. To što premijeru smetaju obrazovani i slobodnomisleći mladi ljudi, ali ne i fašističke falange koje uz nacistički pozdrav u centru Novog Sada pred kamerama, veličaju pokolje i ratne zločine, dovoljno govori o vrijednostima koje predsjednik Vlade Srbije ovdje “brani” od Gruhonjića i mladih ljudi koji misle svojom glavom", saopštili su iz NDN Vojvodine.

NDNV neće dalje komentarisati izjave predsjednika Vlade Srbije Miloša Vučevića.

"Podnijećemo odgovarajuće tužbe, a o svemu smo obavijestili domaću i međunarodnu javnost", kazali su.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR