18 °

max 23 ° / min 16 °

Srijeda

25.09.

23° / 16°

Četvrtak

26.09.

24° / 16°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

21° / 13°

Ponedjeljak

30.09.

19° / 10°

Utorak

01.10.

19° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Svečano podignuta zavjesa najveće filmske smotre u regionu: Otvoren 30. SFF!

Izvor: avaz.ba

Region

Comments 0

Svečano podignuta zavjesa najveće filmske smotre u regionu: Otvoren 30. SFF!

Izvor: avaz.ba

Autor: Antena M

  • Viber

Defileom zvijezda na crvenom tepihu, ispred Narodnog pozorišta, otvoren je jubilarni 30. Sarajevo Film Festival.

Publika će u narednim danima imati priliku uživati u gledanju više od 250 filmova, a za nagradu "Srce Sarajeva" takmičiće se 57 filmova.

SFF je otvoren projekcijom filma "Nakon ljeta" režisera Danisa Tanovića, a to će biti i svjetska premijera ovog ostvarenja.

Film će istovremeno biti prikazan u Narodnom pozorištu, u Ljetnom kinu Coca-Cola, u Ljetnom kinu Stari Grad i u Ljetnom kinu Centar "Safet Zajko“, a njegovom premijerom počinju projekcije SFF-a i u Mostaru - u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar i u Tuzli - u Bingo Ljetnom kinu Tuzla. Ovaj film će biti prikazan van konkurencije za nagrade, jer je Festival učestvovao u njegovoj produkciji.

Osim projekcija više od 250 filmova i druženja na festivalskom trgu, posjetioci će moći uživati u noćnom životu u gradu s bogatom istorijom.

Čast da vodi svečanost otvorenja 30. izdanja SFF-a pripala je glumici Maji Izetbegović, koja je odrastala uz ovaj festival.

- SFF je obilježavanje tri decenije Festivala. Međutim, naše iskustvo u proteklih 30 godina ukazuje da refleksija na najteža vremena, kroz dijalog i umjetnost, koja nije samo važna već i neophodna ako želimo da napredujemo.

Ovo izdanje SFF-a donosi brojne novine, nove lokacije koje će, nadamo se, postati novi kulturni centar te podstaknuti mlađe generacije na očuvanju kulture - rekao je Jovan Marjanović.

Poruku je poslao i Danis Tanović.

- Sretan rođendan svima nama jer ovo je naš Festival. Nadam se da ćete uživati u gledanju filma barem onoliko koliko smo mi dok smo ga pravili. Hvala Vam - poručio je Tanović.


Prepoznavši važnost Sarajevo Film Festivala u građenju otvorenijeg, tolerantnijeg i prosperitetnijeg društva, UNIQA je prošle godine postala njegov ekskluzivni sponzor i zvanični osiguravač, a ove godine saradnjom će nastaviti da promoviše zajedničke vrijednosti održivosti i kulturne raznolikosti na prostoru jugoistočne Evrope.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR